Bez obzira jesi li u potrazi za ukusnim doručkom s kojim ćeš započeti dan s osvježavajućom notom ili tražiš laganu večeru koja će te obogatiti nutritivnim vrijednostima, ova kombinacija tahini kruha i namaza od cikle pruža upravo to i još mnogo više!
A savršen je i za sve naše bezglutence.
Recept by: Kefirolicous!
Priprema
- 1Zagrijte pećnicu na 180°C.
- 2Ciklu ogulite, narežite na manje komade i stavite ih u zdjelu pa dodajte sol i maslinovo ulje. Dobro sve izmješajte kako bi ulje i sol prekrili ciklu. Zatim ciklu rasporedite na tavu na koju ste stavili papir za pečenje.
- 3Zatim napravite smjesu za kruh.
- 4Umutite pjenasto mikserom jaja i sodu bikarbonu. Dodajte tahini pastu pa sve miksajte još par minuta. Smjesu istresite u namašćen kalup.
- 5Mi smo koristili kalup veličine 13x18 cm i za pečenje kruha i za pečenje cikle.
- 6Pecite ih zajedno u pećnici.
- 7Kruh će biti pečen za oko 30 minuta. Izvadite ga iz pećnice i pustite da se ohladi.
- 8Kada je cikla pečena, ostavite ju da se ohladi pa u blender dodajte pečenu ciklu, orahe, bosiljak, sol, maslinovo ulje i hren. Probajte malo pa dodajte još soli po potrebi.
- 9Kruščić režite kada je ohlađen, premažite namazom od cikle i dodajte izmrvljen feta sir.
0Komentara
Proizvodi koje smo koristili