Uroni u arabic svijet začina i boja s neodoljivom i jedinstvenom Shakshukom!
Ova srednjoistočna delicija nije samo eksplozija okusa, već i savršen brunch koji će osvojiti baš svakog.
Svježe povrće, začini, sočne rajčice i kuhana jaja - ma tko tome može odoljeti?
Unesi u svoj dan malo egzotike i uživaj u savršenom jelu!
Recept by: Kefirolicious!
Priprema
- 1Slanutak isperi.
- 2Tikvice i mrkvu oguli i nareži na manje komade, luk i papriku nareži na manje komade. Sve stavi u dublju tavu. Sve prelij s maslinovim uljem, posoli pa stavi na srednje jaku vatru. Kada povrće pusti sokove, sve promiješaj i kuhaj 10-ak minuta.
- 3Zatim dodaj slanutak, sve promiješaj pa dodaj umak od rajčice. Promiješaj, probaj malo pa dodaj još soli prema ukusu.
- 4Pusti da sve kuha još par minuta pa koristi žlicu da napravi 4 male udubine u umaku od povrća i dodaj jaje u svaku udubinu. Pokrij tavu s poklopcem i kuhaj sve 5-8 minuta ili dok jaja ne budu gotova prema vašem ukusu.
- 5Posluži toplo, pospij sitno nasjeckanim peršinom i uživaj s okusima.
0Komentara
Proizvodi koje smo koristili