Otkrij savršen doručak ili popodnevni snack - veganske pogačice od breskve i đumbira!
Ove pogačice više su od običnog izbora - one su prava kulinarska poslastica koja će te u potpunosti očarati.
Njihova sočna tekstura isprepliće se sa slatko-osvježavajućim okusom breskve i blago pikantnim tonom đumbira stvarajući nezaboravnu kombinaciju okusa.
Priprema je jednostavna, a rezultat će te ostaviti bez daha.
Recept by: Gašper kuha!
Priprema
- 1Dodaj pšenično brašno, prašak za pecivo, sol, šećer, prah vanilije u veliku zdjelu i dobro promiješaj.
- 2Dodaj veganski margarin i brzo rukama ili prstima izmrvi sastojke.
- 3Postupno dodaj napitak od badema i miješaj.
- 4Na kraju dodaj narezane breskve, narezani kandirani đumbir i dobro promiješaj.
- 5Prebaci tijesto na pobrašnjenu površinu i mijesi ga oko 1-2 minute. Ako ti se tijesto čini premokro dodaj još brašna.
- 6Zatim tijesto oblikuj u disk, prebaci ga na tanjur, pokrij prozirnom folijom i stavi u hladnjak na 30-ak minuta.
- 7Zagrij pećnicu na 200 °C, a pleh obloži papirom za pečenje.
- 8Izvadi tijesto iz hladnjaka, izreži ga na 8 dijelova, pa sve zajedno stavi u lim za pečenje.
- 9Stavi pogačice u pećnicu oko 20-25 minuta, zatim ih potpuno ohladi.
- 10U posudi pomiješaj malo šećera u prahu i malo bademovog mlijeka.
- 11Prelij pogačice od breskve i đumbira i uživaj u svakom zalogaju.
0Komentara
Proizvodi koje smo koristili
17,20 €
13,76 €
Najniža cijena u zadnjih 30 dana:
14,62 €