Dostupan
Proizvođač: OmniBiotic
(0)

Omni Biotic cat and dogs 60g

-15%
28,69
33,75
U cijenu je uključen PDV (25%) Dostupan
Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 28,69
Besplatna dostava iznad 49EUR Rok dostave unutar 1-3 radnih dana
Besplatna dostava iznad 49EUR Rok dostave unutar 1-3 radnih dana
Opis proizvoda

Zdravlje četveronožnog prijatelja najvažnije je za svakog njegovog vlasnika – uostalom, svatko želi samo najbolje za svog “najboljeg prijatelja”. Kao i kod ljudi, crijevo je središte zdravlja životinja, a njegova dobrobit u velikoj mjeri ovisi o optimalnoj kolonizaciji crijeva.

Mikrobiom mačaka i pasa ispunjava vitalne zadatke te je po sastavu i funkciji vrlo sličan ljudskom. Između ostalog, dobre bakterije u životinjskim crijevima odgovorne su za to da se hrana koja se unosi dobro iskoristi te da se neprobavljive i štetne stvari izluče iz organizma.

Crijevne bakterije također proizvode važne vitamine, enzime, antibiotske tvari i hormone, kao i važne kratkolančane masne kiseline. To je osobito važno kako bi se crijevna sluznica održala zdravom jer je ona zadužena za opskrbljivanje stanica energijom. Kao i kod ljudi, crijevna sluznica sama po sebi čini učinkovitu barijeru protiv štetnih tvari i patogenih virusa, parazita i mikroorganizama. Osim toga, do 80 % svih imunosnih stanica u tijelu nalazi se u crijevima, koje su zajedno sa crijevnom barijerom od središnje važnosti za zdravlje životinja.

Svaki vlasnik kućnog ljubimca već je upoznat s njegovom borbom s crijevnim problemima. Oni se često iskazuju pražnjenjem crijeva kad se tijelo životinje nastoji što prije riješiti stranih ili štetnih tvari. Tada je stolica vrlo mekana do tekuća, ponekad u njoj ima i ostataka hrane ili stranih tvari. Proljev je obično simptom postojećeg problema i često se javlja kada je crijevna flora životinja poremećena.

OMNi-BiOTiC® CAT & DOG inovativna je probiotička dopunska hrana posebno razvijena za mačke i pse s ciljem stabilizacije osjetljive životinjske crijevne flore. Kao i kod proizvoda za ljude, s proizvodom OMNi-BiOTiC® CAT & DOG dokazana OMNi-BiOTiC® kvaliteta je na prvom mjestu:

Dva znanstveno ispitana soja bakterija posebno prikladna za mačke i pse – Enterococcus faecium DSM 10663/NCIMB 10415 i Lactobacillus acidophilus CECT 4529 – koji predstavljaju stabilizatore crijevne flore, kombiniraju se u OMNi-BiOTiC® CAT & DOG. Posebnost toga: Veliki broj korisnih mikroorganizama koje sadrži jamči da čak i najmanja moguća dnevna doza sadrži najmanje 1,25 milijardi visokoaktivnih bakterija sa sposobnošću razmnožavanja.

Crijevne bakterije za mačke i pse nadopunjene su visokokvalitetnim vlaknima MOS (mananoligosaharidi), koje korisnim bakterijama u crijevima životinja služe kao hrana, a time i kao osnova života

OMNi-BiOTiC® CAT & DOG prikladan je za mačke i pse svih dobnih skupina. Prah se dodaje u hranu (mokru ili suhu) ili u malo tekućine (vrijeme aktivacije nije potrebno), a preporuka za hranjenje ovisi o težini kućnog ljubimca:

Životinje do < 16 kg: 1 x dnevno ¼ mjerne žlice (=1,25 x 10 na 9-u CFU)

Životinje od 16 do < 30 kg: 1 x dnevno ½ mjerne žlice (=2,5 x 10 na 9-u CFU)

Životinje od 30 do < 40 kg: 1 x dnevno 1 mjerna žlica (=5 x 10 na 9-u CFU)

Životinje preko 40 kg: 1 x dnevno 1- 1½ mjerne žlice (=5 ili 7,5 x 10 na 9-u CFU)

 

Ako je potrebno, preporučuje se upotreba OMNi-BiOTiC® CAT & DOG najmanje 2-4 tjedna. Tijekom dugotrajne upotrebe, može se primijeniti pola doze.

Sastojci:

Kukuruzni škrob, mananoligosaharidi (MOS), maltodekstrin

Zootehnički aditivi po kg:

– Enterococcus faecium DSM 10663/NCIMB 10415 (8,33 x 10 na 11-u CFU, stabilizator crijevne flore)
– Lactobacillus acidophilus CECT 4529 (8,33 x 10 na 11-u CFU, stabilizator crijevne flore)

Analitički sastav:

Sirovi proteini 7,9 %

Sirova vlakna 0,6 %

Sirove masti 0,1 %

Sirovi pepeo 2,0 %

 

Komentara 0
Komentiraj i ti, znaš da želiš!
Komentiraj i ocijeni ovaj proizvod :)
Email adresa neće biti objavljena

Klub vjernih kupaca

Prijavom u klub vjernih kupaca ostvaruješ trajni popust od 5% do 13% koji vrijedi zauvijek!

PRIDRUŽI SE KLUBU