Osjećaš li tu slatku vibraciju?
Novi recept za Pitu od čokolade i lješnjaka je upravo stigao na scenu!
Pripremi se za okusnu eksploziju jer ova poslastica nosi hrskavi lješnjak u savršenoj kombinaciji s čokoladom.
Tko je spreman za slatki i zdravi raj bez puno kalorija?!
Recept by: Gašper kuha!
Priprema
- 1Zagrij pećnicu na 175°C, a kalup za pitu premaži s malo veganskog margarina.
- 2Pečene lješnjake dodaj u multipraktik i dobro promiješaj.
- 3Zatim dodaj zobene pahuljice i šećer u prahu te promiješaj.
- 4Na kraju dodaj otopljeni veganski margarin i dobro promiješaj.
- 5Smjesu za podlogu prebaciti u kalup za pitu i oblikovati podlogu.
- 6Stavi tepsiju u pećnicu na 10-ak minuta, a zatim pečeni temeljac potpuno ohladi.
- 7U posudu za kuhanje ulij malo vode (oko 2 cm) i zakuhaj.
- 8Čokoladne kapljice i sojino vrhnje za kuhanje otopiti na pari.
- 9Ostavi sa strane, dodaj javorov sirup, sojin napitak, maslac od lješnjaka, prah vanilije, sol i dobro promiješaj.
- 10Smjesu za čokoladnu pitu s lješnjacima prebaciti na ohlađenu podlogu i žlicom rasporediti.
- 11Sve malo ohladi, pa stavi u hladnjak na nekoliko sati (najbolje preko noći).
- 12Po želji čokoladnu pitu od lješnjaka ukrasi veganskim vrhnjem za šlag, narezanim pečenim lješnjacima, liofiliziranim malinama i ružmarinom.
- 13Drži ga u hladnjaku do nekoliko dana.
0Komentara
Proizvodi koje smo koristili