Čokoladna pita od lješnjaka
Čokoladna pita od lješnjaka
Čokoladna pita od lješnjaka
Čokoladna pita od lješnjaka
  • Čokoladna pita od lješnjaka
  • Čokoladna pita od lješnjaka
  • Čokoladna pita od lješnjaka
  • Čokoladna pita od lješnjaka

Osjećaš li tu slatku vibraciju? 
Novi recept za Pitu od čokolade i lješnjaka je upravo stigao na scenu! 
Pripremi se za okusnu eksploziju jer ova poslastica nosi hrskavi lješnjak u savršenoj kombinaciji s čokoladom.
Tko je spreman za slatki i zdravi raj bez puno kalorija?!

Recept by: Gašper kuha!
 

Priprema
  • 1Zagrij pećnicu na 175°C, a kalup za pitu premaži s malo veganskog margarina.
  • 2Pečene lješnjake dodaj u multipraktik i dobro promiješaj.
  • 3Zatim dodaj zobene pahuljice i šećer u prahu te promiješaj.
  • 4Na kraju dodaj otopljeni veganski margarin i dobro promiješaj.
  • 5Smjesu za podlogu prebaciti u kalup za pitu i oblikovati podlogu.
  • 6Stavi tepsiju u pećnicu na 10-ak minuta, a zatim pečeni temeljac potpuno ohladi.
  • 7U posudu za kuhanje ulij malo vode (oko 2 cm) i zakuhaj.
  • 8Čokoladne kapljice i sojino vrhnje za kuhanje otopiti na pari.
  • 9Ostavi sa strane, dodaj javorov sirup, sojin napitak, maslac od lješnjaka, prah vanilije, sol i dobro promiješaj.
  • 10Smjesu za čokoladnu pitu s lješnjacima prebaciti na ohlađenu podlogu i žlicom rasporediti.
  • 11Sve malo ohladi, pa stavi u hladnjak na nekoliko sati (najbolje preko noći).
  • 12Po želji čokoladnu pitu od lješnjaka ukrasi veganskim vrhnjem za šlag, narezanim pečenim lješnjacima, liofiliziranim malinama i ružmarinom.
  • 13Drži ga u hladnjaku do nekoliko dana.
0Komentara
Komentiraj i ti, znaš da želiš!
Komentiraj i ocijeni ovaj recept :)
Email adresa neće biti objavljena
Proizvodi koje smo koristili
11,27
samo osobno preuzimanje
Maslac veganski zobeni BIO Cow Cow 250g
3,16
8,43
17,20
3,78
3,10
(2)

Čokoladna pita od lješnjaka

Broj ljudi
Trajanje
< 30 min
Složenost
Jednostavno jelo
Čokoladna pita od lješnjaka
Čokoladna pita od lješnjaka
Čokoladna pita od lješnjaka
Čokoladna pita od lješnjaka
Sastojci
Dno:
  • 100 g zobenih pahuljica
  • 90 g prženih lješnjaka
  • 1 žlica šećera u prahu
  • 2-3 žlice veganskog margarina, otopljenog (ili kokosovog ulja)
Smjesa:
  • 190 g čokoladnih kapljica
  • 75 ml sojinog vrhnja za kuhanje
  • 75 ml javorovog sirupa
  • 35 ml sojinog napitka
  • 115 g maslaca od lješnjaka
  • 1/4 žličice praha vanilije
  • prstohvat soli
Dekoracija (po izboru):
  • vegansko vrhnje za šlag
  • narezani pečeni lješnjaci
  • liofilizirane maline
  • ružmarin
Proizvodi koje smo koristili
11,27
samo osobno preuzimanje
Maslac veganski zobeni BIO Cow Cow 250g
3,16
8,43
17,20
3,78
3,10

Klub vjernih kupaca

Prijavom u klub vjernih kupaca ostvarujete trajni popust od 5% do 13% koji vrijedi zauvijek!

PRIDRUŽITE SE KLUBU