Čokoladna pita od lješnjaka
Čokoladna pita od lješnjaka
Čokoladna pita od lješnjaka
Čokoladna pita od lješnjaka
  • Čokoladna pita od lješnjaka
  • Čokoladna pita od lješnjaka
  • Čokoladna pita od lješnjaka
  • Čokoladna pita od lješnjaka

Osjećaš li tu slatku vibraciju? 
Novi recept za Pitu od čokolade i lješnjaka je upravo stigao na scenu! 
Pripremi se za okusnu eksploziju jer ova poslastica nosi hrskavi lješnjak u savršenoj kombinaciji s čokoladom.
Tko je spreman za slatki i zdravi raj bez puno kalorija?!

Recept by: Gašper kuha!
 

Priprema
  • 1Zagrij pećnicu na 175°C, a kalup za pitu premaži s malo veganskog margarina.
  • 2Pečene lješnjake dodaj u multipraktik i dobro promiješaj.
  • 3Zatim dodaj zobene pahuljice i šećer u prahu te promiješaj.
  • 4Na kraju dodaj otopljeni veganski margarin i dobro promiješaj.
  • 5Smjesu za podlogu prebaciti u kalup za pitu i oblikovati podlogu.
  • 6Stavi tepsiju u pećnicu na 10-ak minuta, a zatim pečeni temeljac potpuno ohladi.
  • 7U posudu za kuhanje ulij malo vode (oko 2 cm) i zakuhaj.
  • 8Čokoladne kapljice i sojino vrhnje za kuhanje otopiti na pari.
  • 9Ostavi sa strane, dodaj javorov sirup, sojin napitak, maslac od lješnjaka, prah vanilije, sol i dobro promiješaj.
  • 10Smjesu za čokoladnu pitu s lješnjacima prebaciti na ohlađenu podlogu i žlicom rasporediti.
  • 11Sve malo ohladi, pa stavi u hladnjak na nekoliko sati (najbolje preko noći).
  • 12Po želji čokoladnu pitu od lješnjaka ukrasi veganskim vrhnjem za šlag, narezanim pečenim lješnjacima, liofiliziranim malinama i ružmarinom.
  • 13Drži ga u hladnjaku do nekoliko dana.
0Komentara
Komentiraj i ti, znaš da želiš!
Komentiraj i ocijeni ovaj recept :)
Email adresa neće biti objavljena
Proizvodi koje smo koristili
(2)

Čokoladna pita od lješnjaka

Broj ljudi
Trajanje
< 30 min
Složenost
Jednostavno jelo
Čokoladna pita od lješnjaka
Čokoladna pita od lješnjaka
Čokoladna pita od lješnjaka
Čokoladna pita od lješnjaka
Sastojci
Dno:
  • 100 g zobenih pahuljica
  • 90 g prženih lješnjaka
  • 1 žlica šećera u prahu
  • 2-3 žlice veganskog margarina, otopljenog (ili kokosovog ulja)
Smjesa:
  • 190 g čokoladnih kapljica
  • 75 ml sojinog vrhnja za kuhanje
  • 75 ml javorovog sirupa
  • 35 ml sojinog napitka
  • 115 g maslaca od lješnjaka
  • 1/4 žličice praha vanilije
  • prstohvat soli
Dekoracija (po izboru):
  • vegansko vrhnje za šlag
  • narezani pečeni lješnjaci
  • liofilizirane maline
  • ružmarin
Proizvodi koje smo koristili

Klub vjernih kupaca

Prijavom u klub vjernih kupaca ostvarujete trajni popust od 5% do 13% koji vrijedi zauvijek!

PRIDRUŽITE SE KLUBU