Miris svježe pečenih kolačića… jedan od najljepših mirisa.
Pogotovo ako miriše na blagdanske začine.
Danas smo za tebe pripremili jednostavne, ukusne, veganske božićne kolačiće koje možeš pripremiti sa svojim najmilijima. Ukrasite ih po želji, budite kreativni i najvažnije od svega zabavite se!
Priprema
- 1U veću zdjelu dodaj brašno, začine za medenjake, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol.
- 2 Promiješaj.
- 3U drugu posudu dodaj kokosov šećer i kokosovo ulje. Sve dobro izmiksaj, oko 2 minute.
- 4Dodaj javorov sirup, pire od jabuke i sojino mlijeko. Pomiješaj ga.
- 5Dodaj mokre sastojke u suhe i promiješaj.
- 6Prebaci tijesto na lagano pobrašnjenu površinu i mijesi nekoliko minuta.
- 7Zatim tijesto zamotaj folijom i stavi u hladnjak na najmanje 2-4 sata, najbolje preko noći.
- 8Zagrij pećnicu na 175°C i obloži lim za kolačiće papirom za pečenje.
- 9Prebaci tijesto na lagano pobrašnjenu površinu i razvaljaj (debljine: 0,5 cm).
- 10Zatim od tijesta izreži kolačiće, sa modelima.
- 11Kekse peci oko 15 minuta, a zatim potpuno ohladi.
- 12U posudi pomiješaj šećer u prahu, sirup od agave i sojino mlijeko.
- 13Ukrasi kolačiće po želji.
0Komentara
Proizvodi koje smo koristili