Za ručak pun okusa, danas smo pripremili zeleni rižoto s obiljem svježeg špinata i sočne brokule, savršeno začinjenog s parmezanom i hrskavim pršutom.
Prava poslastica bez glutena koja će te oduševiti!
Recept by: Kefirolicous!
Priprema
- 1Operi špinat i brokulu. Od stabljike brokule odvojite cvjetiće.
- 2Od ukupne količine povrtnog temeljca odvoji 150 ml pa u blenderu izmiksaj zajedno temeljac, špinat i cvjetove brokule oko 15 sekundi.
- 3Zatim na toploj tavi isprži pršut dok ne postane hrskav, zatim ga ukloni iz tave i stavi na papirnati ručnik kako bi upio višak masnoće od pršuta.
- 4U istoj tavi gdje se pekao pršut dodaj maslinovo ulje pa češnjak i prži dok češnjak ne zamiriši. Zatim dodaj rižu i prži dok ne postane slaklasta.
- 5Zatim dodaj ostatak temeljca, izmiksano povrće i sol.
- 6Kuhaj poklopljeno na smanjenoj vatri oko 20 minuta ili dok riža ne omekša, uz povremeno miješanje. Ako želiš rijeđi rižoto dodaj još temeljca ili vode.
- 7Kada je riža gotova dodaj maslac, parmezan i sok limuna, sve dobro promiješaj i probaj malo pa po potrebi dodaj još soli.
- 8Pečeni pršut nareži na trake.
- 9Posluži topli rižoto uz pršut i dodaj po želji malo ribanog parmezana. Po želji dodaj uz rižoto suho bijelo vino.
- 10Uživaj u okusima!
0Komentara
Proizvodi koje smo koristili