Ovaj mramorni kolač postao je najveći trač!
Tražiš nešto idealno za doručak, uz popodnevnu kavu ili čaj ili večeru uz čašu toplog biljnog mlijeka?
Pronašli smo savršen recept za to!
Nema ništa bolje od klasične slatke poslastice čijih se kontrasta ne možeš zasititi.
Savršen spoj sočnog vanilija i čokoladnog okusa.
Recept by: Gašper kuha!
Priprema
- 1Uključi pećnicu na 180 °C i obloži tepsiju papirom za pečenje.
Biskvit od vanilije:
- 1U zdjelu za miješanje dodaj pšenično brašno, kukuruzni škrob, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, vanilin prah, sol i šećer. Sve dobro promiješaj.
- 2Zatim dodaj napitak od badema, suncokretovo ulje, sok od pola limuna i sve promiješaj.
- 3Izvaži smjesu za vanilin dio, oduzmi joj 1/3 težine i prebaci u drugu posudu za miješanje, gdje ćeš u sljedećem postupku pripremati čokoladni dio.
- 4(Naša ukupna težina vanilin dijela bila je oko 940g, što znači da smo za čokoladni dio uzeli oko 315g vanilin dijela).
Biskivit od čokolade:
- 1U 1/3 vanilin dijela dodati kakao, napitak od badema, sve dobro promiješati i ostaviti sa strane.
- 2U tepsiju dodati 2 kašike vanilin mase, zatim 1 kašiku čokoladne smjese. Ponavljaj postupak dok ne potrošiš obje smjese.
- 3Zatim sve zajedno lagano izmiješaj drškom kuhače za stvaranje mramornog uzorka.
- 4Stavi peći u pećnicu oko 50 minuta, a zatim potpuno ohladi.
- 5Posluži svježe. U dobro zatvorenoj posudi može stajati i nekoliko dana.
0Komentara
Proizvodi koje smo koristili