Mislite da je burek nezdrav obrok, no ovdje smo da vas uvjerimo u suprotno! Umjesto sa sirom, napravili smo ga s tofuom, bundevom i gljivama. Puno zdraviji i jednako ukusan. Jer burek ne mora biti mastan, da bude slastan!
Recept u suradnji s: Maja Kostanjšek
Priprema
Veganski burek s tofuom, bundevom i gljivama
- 1Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
- 2U multipraktiku pomiješajte tofu, jogurt, pečenu buču i sol.
- 3Razvaljajte već pripremljeno tijesto. Kistom umočenim u vodu premažite cijeli list tijesta da ga navlažite.
- 4Masu od tofua podijelite na onoliko komada koliko imate listova tijesta.
- 5Na vlažni list tijesta rasporedite masu tofua, jogurta i bundeve, na to stavite malo ukiseljenih gljiva i umotajte list u kolut. To ponovite na svim listovima tijesta.
- 6Stavite bureke na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i pecite 40 minuta.
0Komentara
Proizvodi koje smo koristili