Veganski burek s tofuom, bundevom i gljivama

Mislite da je burek nezdrav obrok, no ovdje smo da vas uvjerimo u suprotno! Umjesto sa sirom, napravili smo ga s tofuom, bundevom i gljivama. Puno zdraviji i jednako ukusan. Jer burek ne mora biti mastan, da bude slastan! 

Recept u suradnji s: Maja Kostanjšek 

 

Priprema
Veganski burek s tofuom, bundevom i gljivama
  • 1Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  • 2U multipraktiku pomiješajte tofu, jogurt, pečenu buču i sol.
  • 3Razvaljajte već pripremljeno tijesto. Kistom umočenim u vodu premažite cijeli list tijesta da ga navlažite.
  • 4Masu od tofua podijelite na onoliko komada koliko imate listova tijesta.
  • 5Na vlažni list tijesta rasporedite masu tofua, jogurta i bundeve, na to stavite malo ukiseljenih gljiva i umotajte list u kolut. To ponovite na svim listovima tijesta.
  • 6Stavite bureke na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i pecite 40 minuta.
0Komentara
Komentiraj i ti, znaš da želiš!
Komentiraj i ocijeni ovaj recept :)
Email adresa neće biti objavljena
Proizvodi koje smo koristili
samo Zagreb
Bundeva BIO kg
2,99
1kg
2kg
5kg
10kg
samo Zagreb
Desert od soje natur BIO Provamel 500g
2,84
1,92
4,34
samo Zagreb
Šampinjoni BIO kg
9,77
250g
500g
1kg
(0)

Veganski burek s tofuom, bundevom i gljivama

Broj ljudi
Trajanje
1 - 2 h
Složenost
Srednje teško jelo
Veganski burek s tofuom, bundevom i gljivama
Sastojci
Veganski burek
  • 400 g tofua
  • 400 g sojinog jogurta
  • 200 g lisnatog tijesta
  • Mala žličica soli
  • Prstohvat papra
  • 500 g pečene bundeve
  • 170 g ukiseljenih gljiva
Proizvodi koje smo koristili
samo Zagreb
Bundeva BIO kg
2,99
1kg
2kg
5kg
10kg
samo Zagreb
Desert od soje natur BIO Provamel 500g
2,84
1,92
4,34
samo Zagreb
Šampinjoni BIO kg
9,77
250g
500g
1kg

Klub vjernih kupaca

Prijavom u klub vjernih kupaca ostvaruješ trajni popust od 5% do 13% koji vrijedi zauvijek!

PRIDRUŽI SE KLUBU