Veganski bolognese od leće
Veganski bolognese od leće
Veganski bolognese od leće
Veganski bolognese od leće
  • Veganski bolognese od leće
  • Veganski bolognese od leće
  • Veganski bolognese od leće
  • Veganski bolognese od leće

Dosta je bilo kolača i slatkoga za neko (jaaaako) kratko vrijeme, zar ne?!
Vrijeme je za malo zdravije uživanje, zato imamo recept za Veganski Bolognese od leće - savršen odabir za sve nas koji smo proveli previše vremena u kuhinji tijekom blagdana. 
Brz, ukusan i pun zdravih sastojaka - ovo je prava poslastica za tvoje nepce bez grižnje savjesti!

 

Recept by: Gašper kuha!

Priprema
  • 1Povrtnu jušnu kocku otopi u 500 ml kipuće vode i ostavi sa strane.
  • 2U posudu za kuhanje dodaj maslinovo ulje i zagrij ga.
  • 3Dodaj narezani luk, narezanu mrkvu i sve zajedno prži nekoliko minuta.
  • 4Zatim dodaj naribane gljive i mješavinu talijanskih začina. Prži nekoliko minuta.
  • 5Dodaj bijelo vino i prži dok vino potpuno ne ispari.
  • 6Zatim u zdjelu dodaj jušni temeljac od povrća (koji si pripremio/la na početku), pire od rajčice, leću, sol i papar.
  • 7Dobro promiješaj, zakuhaj i kuhaj sve zajedno oko 30-40 minuta.
  • 8Na kraju dodaj sojin napitak i po potrebi malo soja umaka.
  • 9Veganski bolognese s lećom posluži topao uz omiljenu tjesteninu.
0Komentara
Komentiraj i ti, znaš da želiš!
Komentiraj i ocijeni ovaj recept :)
Email adresa neće biti objavljena
Proizvodi koje smo koristili
samo osobno preuzimanje
Luk BIO kg
4,61
500g
1kg
2kg
samo osobno preuzimanje
Mrkva BIO kg
3,57
500g
1kg
2kg
samo osobno preuzimanje
Šampinjoni BIO kg
10,53
250g
500g
1kg
samo osobno preuzimanje
Vino Pinot Grigio BIO Marabelle 0,75L
14,08
4,34
3,16
(3)

Veganski bolognese od leće

Broj ljudi
Trajanje
30 - 60 min
Složenost
Jednostavno jelo
Veganski bolognese od leće
Veganski bolognese od leće
Veganski bolognese od leće
Veganski bolognese od leće
Sastojci
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • pola luka, narezanog na ploške
  • veće mrkve narezane na ploške
  • 1 žličica talijanske mješavine začina
  • 125 g šampinjona naribanih na veće komade
  • 50 ml bijelog vina
  • 1 kocka za juhu od povrća + 500 ml vode
  • 350 g pirea od rajčice
  • 100 g smeđe (ili crvene) leće
  • 1/2 žličice soli
  • prstohvat papra
  • 40 ml sojinog napitka
  • soja umak, ako je potrebno
  • tjestenina, kuhana
Proizvodi koje smo koristili
samo osobno preuzimanje
Luk BIO kg
4,61
500g
1kg
2kg
samo osobno preuzimanje
Mrkva BIO kg
3,57
500g
1kg
2kg
samo osobno preuzimanje
Šampinjoni BIO kg
10,53
250g
500g
1kg
samo osobno preuzimanje
Vino Pinot Grigio BIO Marabelle 0,75L
14,08
4,34
3,16

Klub vjernih kupaca

Prijavom u klub vjernih kupaca ostvarujete trajni popust od 5% do 13% koji vrijedi zauvijek!

PRIDRUŽITE SE KLUBU