Dosta je bilo kolača i slatkoga za neko (jaaaako) kratko vrijeme, zar ne?!
Vrijeme je za malo zdravije uživanje, zato imamo recept za Veganski Bolognese od leće - savršen odabir za sve nas koji smo proveli previše vremena u kuhinji tijekom blagdana.
Brz, ukusan i pun zdravih sastojaka - ovo je prava poslastica za tvoje nepce bez grižnje savjesti!
Recept by: Gašper kuha!
Priprema
- 1Povrtnu jušnu kocku otopi u 500 ml kipuće vode i ostavi sa strane.
- 2U posudu za kuhanje dodaj maslinovo ulje i zagrij ga.
- 3Dodaj narezani luk, narezanu mrkvu i sve zajedno prži nekoliko minuta.
- 4Zatim dodaj naribane gljive i mješavinu talijanskih začina. Prži nekoliko minuta.
- 5Dodaj bijelo vino i prži dok vino potpuno ne ispari.
- 6Zatim u zdjelu dodaj jušni temeljac od povrća (koji si pripremio/la na početku), pire od rajčice, leću, sol i papar.
- 7Dobro promiješaj, zakuhaj i kuhaj sve zajedno oko 30-40 minuta.
- 8Na kraju dodaj sojin napitak i po potrebi malo soja umaka.
- 9Veganski bolognese s lećom posluži topao uz omiljenu tjesteninu.
0Komentara
Proizvodi koje smo koristili

