Najlakši recept za veganske ćufte od heljde!
Sve što ti treba su heljdina kaša, krumpir, zobeno brašno i malo začina.
Možeš ih poslužiti uz pire, tjesteninu, kao prilog ili ih staviti u tortilje. Ma mogućnosti je bezbroj!
Piši nam koja je tvoja najdraža kombinacija.
Ako želiš da si bez glutena samo upotrijebi tamari umak umjesto umaka od soje.
Recept by: Gašper kuha!
Priprema
- 1U posudu za kuhanje dodaj vodu, malo soli i zakuhaj.
- 2Dodaj heljdinu kašu i kuhaj oko 15 minuta.
- 3Skuhanu heljdinu kašu ocijedi, pa malo ohladi.
- 4Krumpir oguli, naribaj pomoću ribeža (koristi manje oštrice na ribežu) i dobro ga pritisni.
- 5U višenamjensku posudu dodaj kuhanu heljdinu kašu, naribani krumpir, soja umak, talijanske začine, papar, papriku u prahu i kumin.
- 6Sve dobro promiješaj.
- 7Smjesu prebaci u zdjelu i postepeno joj dodavaj zobeno brašno.
- 8Zagrij pećnicu na 175°C, a pleh obloži papirom za pečenje.
- 9Od smjese uzmi 1 žlicu, oblikuj kuglu i stavi na papir za pečenje.
- 10Ponovi postupak za preostalu smjesu. Dobit ćeš oko 25-30 ćufti.
- 11Stavi posudu u pećnicu i peci oko 9 minuta.
- 12Zatim okreni ćufte i peci još 9 minuta.
- 13Posluži vruće.
- 14Veganske ćufte od heljde traju do 1 tjedan u hladnjaku i do 2 mjeseca u zamrzivaču.
0Komentara
Proizvodi koje smo koristili