Veganska pekan pita, već nam od samog naziva cure sline.
Desert koji krasi američke stolove svaki Thanksgiving, sa sada nam je jasno i zašto!
Putrasta, mrvičasta i preeeukusna kora za pitu obložena tofuom i dodacima te ukrašena najfinijim pekan orasima.
Ako želiš da je bez glutena, umjesto našeg tijesta za pitu možeš upotrijebiti svoj omiljeni recept za bezglutensko tijesto.
A koja je tvoja najdraža pita? Piši nam, daj nam svoje ideje!
Recept by: Gašper kuha!
Priprema
- 1Dodaj pšenično brašno, sol i dobro promiješaj u multipraktiku.
- 2Dodaj maslac narezan na kockice i počni lagano ali brzo mrviti brašno i maslac.
- 3Kada dobiješ teksturu poput mrvica, postupno, uz stalno miksanje, dodaji hladnu vodu.
- 4Tijesto za pitu prebaci na pobrašnjenu podlogu i vrlo brzo, ali nježno premijesi.
- 5Zamotaj ga u plastičnu foliju i stavite u hladnjak na najmanje 60 minuta.
- 6Zatim izvadi tijesto iz hladnjaka, razvaljaj ga na 2-3 mm debljine i prebaci u kalup za pite (promjera 24-25 cm).
- 7Vilicom izbuši tijesto, pokrij ga plastičnom folijom i stavi u hladnjak na 60 minuta.
- 8Zagrij pećnicu na 180 °C.
- 9Pleh obloži papirom za pečenje. Možeš koristiti glinene kuglice za pečenje ili jednostavno sušeni grah, rižu...
- 10Stavi u pećnicu na 15 minuta, zatim ukloni glinene kuglice i papir za pečenje i peci još 10 minuta.
- 11Dodaj javorov sirup, smeđi šećer i kokosovo ulje u posudu za kuhanje.
- 12Pusti da sve lagano prokuha i potom potpuno ohladi.
- 13Zagrij pećnicu na 180 °C.
- 14Dodaj svilenkasti tofu, vaniliju, cimet, sol u multipraktik (ili blender) i dobro promiješaj.
- 15Zatim dodaj smjesu sirup/šećer/ulje, tapioka brašno i dobro promiješaj.
- 16Prebaci smjesu u zdjelu za miješanje i dodaj nasjeckane pekan orahe.
- 17Zatim smjesu prebaci u tijesto za pitu.
- 18Na kraju se ukrasi cijelim pekan orasima.
- 19Stavi tepsiju u pećnicu oko 30 minuta.
- 20Zatim smanji temperaturu na 160 °C i peci još 25 minuta.
0Komentara
Proizvodi koje smo koristili

