Veganska orahnjača

Bez orahnjače na Božić NE MOŽEMO!

Iako nam je bakin recept najdraži, donosimo ti vegansku verziju koja nam ove godine krasi stol, iako priznajemo, već je nestala koliko je fiina i već pripremamo novu!

Možda se ovoga puta malo zaigramo i umjesto oraha dodamo kokos.

Priprema
  • 1U manju zdjelu dodaj toplo sojino mlijeko i zdrobljeni kvasac.
  • 2Promiješaj i ostavi da odstoji 10-ak minuta.
  • 3U veću zdjelu dodaj brašno, šećer i promiješaj.
  • 4Dodaj mješavinu kvasca i sojinog mlijeka, otopljeno kokosovo ulje i sojino vrhnje za kuhanje.
  • 5Promiješaj.
  • 6Prebaci tijesto na pobrašnjenu površinu i mijesi oko 10 minuta.
  • 7Pokrij posudu plastičnom folijom i ostavi tijesto da odstoji 1 sat.
  • 8Orahe samelji u multipraktiku ili blenderu dok ne dobiš teksturu poput bademovog brašna.
  • 9U veću zdjelu dodaj mljevene orahe, naribanu jabuku, šećer, sojino vrhnje za kuhanje, otopljeno kokosovo ulje, začine za medenjake i vaniliju. Promiješaj.
  • 10Tijesto stavi na pobrašnjenu podlogu i razvaljaj na 0,5-1 cm debljine.
  • 11Dodaj fil, rasporedi po cijeloj površini i zamotaj.
  • 12Tijesto s nadjevom prebaci u kalup za pečenje i probuši ga štapićem.
  • 13Pokrij plastičnom folijom i ostavi da odstoji 1 sat.
  • 14Zagrij pećnicu na 180°C. Stavi pleh s tijestom i nadjevom u pećnicu oko 40 minuta.
  • 15Izvadi iz pećnice i ostavi da odstoji u pećnici još par minuta. Prije posluživanja po želji pospi šećerom u prahu.
0Komentara
Komentiraj i ti, znaš da želiš!
Komentiraj i ocijeni ovaj recept :)
Email adresa neće biti objavljena
Proizvodi koje smo koristili
3,16
1,38
6,11
2,13
6,00
4,20
samo osobno preuzimanje
Jabuke fuji BIO kg
5,19
(4)

Veganska orahnjača

Broj ljudi
Trajanje
1 - 2 h
Složenost
Srednje teško jelo
Veganska orahnjača
Sastojci
Tijesto:
  • 300 g + 4 žlice rižinog brašna
  • 250 ml toplog sojinog mlijeka
  • 1/4 kocke svježeg kvasca
  • 40 g otopljenog kokosovog ulja
  • 4 žlice sojinog vrhnja za kuhanje
  • 4 žlice šećera
Punjenje
  • 200 g orašastih plodova
  • 1 ribana jabuka
  • 4 žlice šećera
  • 200 ml sojinog vrhnja za kuhanje
  • 50 g otopljenog kokosovog ulja
  • 1/2 žličice začina za medenjake
  • 1/4 žličice vanilije
  • Šećer u prahu, za posipanje
Proizvodi koje smo koristili
3,16
1,38
6,11
2,13
6,00
4,20
samo osobno preuzimanje
Jabuke fuji BIO kg
5,19

Klub vjernih kupaca

Prijavom u klub vjernih kupaca ostvarujete trajni popust od 5% do 13% koji vrijedi zauvijek!

PRIDRUŽITE SE KLUBU