Bez orahnjače na Božić NE MOŽEMO!
Iako nam je bakin recept najdraži, donosimo ti vegansku verziju koja nam ove godine krasi stol, iako priznajemo, već je nestala koliko je fiina i već pripremamo novu!
Možda se ovoga puta malo zaigramo i umjesto oraha dodamo kokos.
Priprema
- 1U manju zdjelu dodaj toplo sojino mlijeko i zdrobljeni kvasac.
- 2Promiješaj i ostavi da odstoji 10-ak minuta.
- 3U veću zdjelu dodaj brašno, šećer i promiješaj.
- 4Dodaj mješavinu kvasca i sojinog mlijeka, otopljeno kokosovo ulje i sojino vrhnje za kuhanje.
- 5Promiješaj.
- 6Prebaci tijesto na pobrašnjenu površinu i mijesi oko 10 minuta.
- 7Pokrij posudu plastičnom folijom i ostavi tijesto da odstoji 1 sat.
- 8Orahe samelji u multipraktiku ili blenderu dok ne dobiš teksturu poput bademovog brašna.
- 9U veću zdjelu dodaj mljevene orahe, naribanu jabuku, šećer, sojino vrhnje za kuhanje, otopljeno kokosovo ulje, začine za medenjake i vaniliju. Promiješaj.
- 10Tijesto stavi na pobrašnjenu podlogu i razvaljaj na 0,5-1 cm debljine.
- 11Dodaj fil, rasporedi po cijeloj površini i zamotaj.
- 12Tijesto s nadjevom prebaci u kalup za pečenje i probuši ga štapićem.
- 13Pokrij plastičnom folijom i ostavi da odstoji 1 sat.
- 14Zagrij pećnicu na 180°C. Stavi pleh s tijestom i nadjevom u pećnicu oko 40 minuta.
- 15Izvadi iz pećnice i ostavi da odstoji u pećnici još par minuta. Prije posluživanja po želji pospi šećerom u prahu.
0Komentara
Proizvodi koje smo koristili

