Ovi uskršnji čokoladni muffini izgledaju i imaju okus kao najljepše proljeće.
Sve počinje čokoladnim muffinom, zatim ukusnom kokos kremom i na kraju čokoladnom kremom koja se jednostavno topi u ustima.
Savršen desert koji možeš pripremiti za Uskrs i njime iznenaditi sve svoje najmilije.
Priprema
Za muffine:
- 1Zagrij pećnicu na 175°C i obloži kalup za muffine omotima za muffine.
- 2U veću zdjelu dodaj napitak od soje, ocat, kokosov šećer, ulje i vaniliju. Promiješaj.
- 3Dodaj brašno, kakao, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i sol kroz cjediljku.
- 4Sve zajedno dobro, lagano promiješati.
- 5Smjesu rasporedi u kalup za muffine, stavi u pećnicu i peci oko 20 minuta.
- 6Pečene muffine potpuno ohladi.
Za čokoladnu kremu - gnijezdo:
- 1U posudu za kuhanje dodaj kokosovo mlijeko i kokosovo ulje. Zakuhaj i ostavi sa strane.
- 2Smjesu prelij preko čokoladnih kapljica i ostavi da odstoji oko 1 minutu. Zatim sve dobro izmiješaj.
- 3Ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim stavi u hladnjak preko noći.
- 4Na kraju sve dobro izmiješaj ručnim mikserom, prebaci u vrećicu za ukrašavanje i stavi u hladnjak.
Za kremu - travu:
- 1U zdjelu dodaj vrhnje za šlag od kokosa i istuci ga.
- 2Dodaj zelenu prehrambenu boju i promiješaj.
- 3Prebaci u vrećicu za ukrašavanje i stavi u hladnjak.
- 4Na muffine nanesi kremu u boji, zatim čokoladnu kremu i na kraju dodaj ukrase po želji. Mi smo koristili šarena čokoladna jaja.
0Komentara
Proizvodi koje smo koristili
Organsko
Bez mliječnih proizvoda
Bez jaja
Bez glutena
15,90 kn
Organsko
Bez mliječnih proizvoda
Bez jaja
36,90 kn
Organsko
Bez mliječnih proizvoda
Bez jaja
Bez glutena
22,90 kn
Organsko
Bez mliječnih proizvoda
Bez jaja
Bez glutena
8,90 kn
Organsko
Bez mliječnih proizvoda
Bez jaja
43,95 kn