Ukusna pita od svježeg špinata

Slojevi lisnatog tijesta čine koru ove ukusne pite sa špinatom. Za punjenje smo koristili svježi špinat s lukom i češnjakom, ricotta sir i parmezan, svježi kopar, peršin, kumin i jaja!

Dobar tek! 

 

Priprema
Ukusna pita od svježeg špinata
  • 1Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Grubo nasjeckajte lišće špinata. Stavite na stranu.
  • 2Na srednje jakoj vatri zagrijte maslac u tavi za prženje. Dodajte luk i češnjak; kuhajte dok ne omekša, oko 3 minute. Dodajte špinat; kuhajte oko 2 minute. Prebacite smjesu u posudu i ohladite.
  • 3Kad se smjesa dovoljno ohladi za rukovanje, lagano je pritisnite papirnatim ručnicima da uklonite suvišnu vlagu; ostaviti da se ohladi.
  • 4U zdjeli pomiješajte ricotta sir, jaja i bjelanjke, peršin, kopar, parmezan, kumin, sol i papar. Umiješajte ohlađenu smjesu od špinata. Staviti na stranu.
  • 5Lagano premažite protvan uljem. Uzmite 1 list tijesta, stavite u pripremljenu posudu za pečenje. Lagano premažite uljem. Ponovite s još 7 listova, stavljajući ulje između svakog sloja.
  • 6Rubove obrežite škarama. Žlicom napunite tijesto, ravnomjerno rasporedite. Pecite dok se ne pojavi zlatno smeđa boja, oko 1 sat. Ohladite najmanje 15 minuta prije posluživanja.
0Komentara
Komentiraj i ti, znaš da želiš!
Komentiraj i ocijeni ovaj recept :)
Email adresa neće biti objavljena
Proizvodi koje smo koristili
samo Zagreb
Špinat mladi BIO 100g
2,51 | 18,91 kn
samo Zagreb
Češnjak BIO kg
9,81 | 73,91 kn
250g
500g
1kg
samo Zagreb
Jaja svježa BIO Ecor 6kom
3,97 | 29,91 kn
samo Zagreb
Peršin svježi BIO 50g
2,38 | 17,93 kn
2,91 | 21,93 kn
samo Zagreb
Maslac BIO Ecor 250g
4,90 | 36,92 kn
samo Zagreb
Luk mladi BIO kom
1,71 | 12,88 kn
samo Zagreb
Sir kozja ricotta BIO Azienda agricola poli 200g
5,30 | 39,93 kn
samo Zagreb
Parmezan ribani BIO Antico 60g
3,84 | 28,93 kn
1,92 | 14,50 kn
3,18 | 23,96 kn
5,16 | 38,88 kn
(0)

Ukusna pita od svježeg špinata

Broj ljudi
Trajanje
30 - 60 min
Složenost
Srednje teško jelo
Ukusna pita od svježeg špinata
Sastojci
Pita
  • 300g špinata, tvrda stabljika uklonjena
  • 1 žlica maslaca
  • 1 luk, narezan na komade
  • 2 češnja češnjaka, mljevena
  • 1 šalica ricotta sira
  • 2 jaja
  • 2 velika bjelanjka
  • 2 žlice sitno nasjeckanog svježeg peršina
  • 1/4 šalice nasjeckanog svježeg kopra
  • 1 šalica naribanog parmezana
  • 1/4 žličice kumina
  • 1/2 žličice soli
  • 1/4 žličice mljevene paprike
  • 8 listova tijesta, odmrznuto
  • ulje
Proizvodi koje smo koristili
samo Zagreb
Špinat mladi BIO 100g
2,51 | 18,91 kn
samo Zagreb
Češnjak BIO kg
9,81 | 73,91 kn
250g
500g
1kg
samo Zagreb
Jaja svježa BIO Ecor 6kom
3,97 | 29,91 kn
samo Zagreb
Peršin svježi BIO 50g
2,38 | 17,93 kn
2,91 | 21,93 kn
samo Zagreb
Maslac BIO Ecor 250g
4,90 | 36,92 kn
samo Zagreb
Luk mladi BIO kom
1,71 | 12,88 kn
samo Zagreb
Sir kozja ricotta BIO Azienda agricola poli 200g
5,30 | 39,93 kn
samo Zagreb
Parmezan ribani BIO Antico 60g
3,84 | 28,93 kn
1,92 | 14,50 kn
3,18 | 23,96 kn
5,16 | 38,88 kn

Klub vjernih kupaca

Prijavom u klub vjernih kupaca ostvaruješ trajni popust od 5% do 13% koji vrijedi zauvijek!

PRIDRUŽI SE KLUBU