Ukusna pita od svježeg špinata

Slojevi lisnatog tijesta čine koru ove ukusne pite sa špinatom. Za punjenje smo koristili svježi špinat s lukom i češnjakom, ricotta sir i parmezan, svježi kopar, peršin, kumin i jaja!

Dobar tek! 

 

Priprema
Ukusna pita od svježeg špinata
  • 1Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Grubo nasjeckajte lišće špinata. Stavite na stranu.
  • 2Na srednje jakoj vatri zagrijte maslac u tavi za prženje. Dodajte luk i češnjak; kuhajte dok ne omekša, oko 3 minute. Dodajte špinat; kuhajte oko 2 minute. Prebacite smjesu u posudu i ohladite.
  • 3Kad se smjesa dovoljno ohladi za rukovanje, lagano je pritisnite papirnatim ručnicima da uklonite suvišnu vlagu; ostaviti da se ohladi.
  • 4U zdjeli pomiješajte ricotta sir, jaja i bjelanjke, peršin, kopar, parmezan, kumin, sol i papar. Umiješajte ohlađenu smjesu od špinata. Staviti na stranu.
  • 5Lagano premažite protvan uljem. Uzmite 1 list tijesta, stavite u pripremljenu posudu za pečenje. Lagano premažite uljem. Ponovite s još 7 listova, stavljajući ulje između svakog sloja.
  • 6Rubove obrežite škarama. Žlicom napunite tijesto, ravnomjerno rasporedite. Pecite dok se ne pojavi zlatno smeđa boja, oko 1 sat. Ohladite najmanje 15 minuta prije posluživanja.
0Komentara
Komentiraj i ti, znaš da želiš!
Komentiraj i ocijeni ovaj recept :)
Email adresa neće biti objavljena
Proizvodi koje smo koristili
samo osobno preuzimanje
Špinat mladi BIO 100g
2,74
samo osobno preuzimanje
Češnjak BIO kg
11,71
250g
500g
1kg
samo osobno preuzimanje
Jaja svježa BIO Ecor 6kom
3,99
samo osobno preuzimanje
Peršin svježi BIO 50g
2,51
3,10
samo osobno preuzimanje
Maslac BIO Ecor 250g
4,90
samo osobno preuzimanje
Luk mladi BIO kom
1,96
samo osobno preuzimanje
Sir kozja ricotta BIO Azienda agricola poli 200g
samo osobno preuzimanje
Parmezan ribani BIO Antico 60g
4,16
1,92
3,26
-20%
Kumin BIO Sonnentor 40g
5,16 4,13
Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 4,39
(0)

Ukusna pita od svježeg špinata

Broj ljudi
Trajanje
30 - 60 min
Složenost
Srednje teško jelo
Ukusna pita od svježeg špinata
Sastojci
Pita
  • 300g špinata, tvrda stabljika uklonjena
  • 1 žlica maslaca
  • 1 luk, narezan na komade
  • 2 češnja češnjaka, mljevena
  • 1 šalica ricotta sira
  • 2 jaja
  • 2 velika bjelanjka
  • 2 žlice sitno nasjeckanog svježeg peršina
  • 1/4 šalice nasjeckanog svježeg kopra
  • 1 šalica naribanog parmezana
  • 1/4 žličice kumina
  • 1/2 žličice soli
  • 1/4 žličice mljevene paprike
  • 8 listova tijesta, odmrznuto
  • ulje
Proizvodi koje smo koristili
samo osobno preuzimanje
Špinat mladi BIO 100g
2,74
samo osobno preuzimanje
Češnjak BIO kg
11,71
250g
500g
1kg
samo osobno preuzimanje
Jaja svježa BIO Ecor 6kom
3,99
samo osobno preuzimanje
Peršin svježi BIO 50g
2,51
3,10
samo osobno preuzimanje
Maslac BIO Ecor 250g
4,90
samo osobno preuzimanje
Luk mladi BIO kom
1,96
samo osobno preuzimanje
Sir kozja ricotta BIO Azienda agricola poli 200g
samo osobno preuzimanje
Parmezan ribani BIO Antico 60g
4,16
1,92
3,26
-20%
Kumin BIO Sonnentor 40g
5,16 4,13
Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 4,39

Klub vjernih kupaca

Prijavom u klub vjernih kupaca ostvarujete trajni popust od 5% do 13% koji vrijedi zauvijek!

PRIDRUŽITE SE KLUBU