Slojevi lisnatog tijesta čine koru ove ukusne pite sa špinatom. Za punjenje smo koristili svježi špinat s lukom i češnjakom, ricotta sir i parmezan, svježi kopar, peršin, kumin i jaja!
Dobar tek!
Priprema
Ukusna pita od svježeg špinata
- 1Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Grubo nasjeckajte lišće špinata. Stavite na stranu.
- 2Na srednje jakoj vatri zagrijte maslac u tavi za prženje. Dodajte luk i češnjak; kuhajte dok ne omekša, oko 3 minute. Dodajte špinat; kuhajte oko 2 minute. Prebacite smjesu u posudu i ohladite.
- 3Kad se smjesa dovoljno ohladi za rukovanje, lagano je pritisnite papirnatim ručnicima da uklonite suvišnu vlagu; ostaviti da se ohladi.
- 4U zdjeli pomiješajte ricotta sir, jaja i bjelanjke, peršin, kopar, parmezan, kumin, sol i papar. Umiješajte ohlađenu smjesu od špinata. Staviti na stranu.
- 5Lagano premažite protvan uljem. Uzmite 1 list tijesta, stavite u pripremljenu posudu za pečenje. Lagano premažite uljem. Ponovite s još 7 listova, stavljajući ulje između svakog sloja.
- 6Rubove obrežite škarama. Žlicom napunite tijesto, ravnomjerno rasporedite. Pecite dok se ne pojavi zlatno smeđa boja, oko 1 sat. Ohladite najmanje 15 minuta prije posluživanja.
0Komentara
Proizvodi koje smo koristili