Turski Lahmacun: pizza s mljevenim mesom!

Lahmacun, koji se izgovara la-ma-čun, je super tanka, hrskava pizza posipana mješavinom mljevenog mesa prepunog arome, paprikom, rajčicom, svježim začinskim biljem i suhim začinima.

Ubrzajte ovaj recept tako da koristite kvalitetno tijesto za pizzu kupljeno u trgovini ili pekari. A tajna ove turske pizze je u smjesi začina!

 

Priprema
Turski Lahmacun: pizza s mljevenim mesom!
  • 1Zagrijte pećnicu na 230 stupnjeva. Podesite rešetku pećnice na sredinu.
  • 2Pripremite smjesu mesa. U veliku zdjelu dodajte crvenu papriku, ljutiku, češnjak i peršin. Pulsirajte nekoliko puta da se nasjecka. Smjesi dodajte mljevenu janjetinu (ili govedinu).
  • 3Začinite začinima i solju. Dodajte pelat rajčice i ekstra djevičansko maslinovo ulje. Sada ponovo pulsirajte dok se dobro ne iskombiniraju sastojci (oko 8 do 10 impulsa.)
  • 4Pripremite dva velika protvana za pečenje obložena papirom za pečenje (pomoću njih ćete Lahmacun peći u serijama.)
  • 5Podijelite tijesto za pizzu u 4 jednake kuglice. Radite s po jednom kuglicom tijesta, koju stavite na pobrašnjenu površinu. Pomoću valjka za tijesto razvaljajte što tanje na disk promjera oko 20cm.
  • 6Pripremite Lahmacun. Stavite jedan disk na jedan od pripremljenih protvana. Preoblikujte prema potrebi. Žlicom prelijte 3-4 žlice mesne smjese na tijesto i ravnomjerno rasporedite do rubova, ostavljajući tanki sloj.
  • 7Pecite u zagrijanoj pećnici otprilike 5 do 7 minuta ili dok se tijesto i meso potpuno ne speku.
  • 8Ponovite korake 6 i 7 s preostalim tijestom.
  • 9Na vrh iscijedite malo limunovog soka. Lahmacun poslužite vruć ili na sobnoj temperaturi. Dobar tek!
0Komentara
Komentiraj i ti, znaš da želiš!
Komentiraj i ocijeni ovaj recept :)
Email adresa neće biti objavljena
Proizvodi koje smo koristili
samo osobno preuzimanje
Češnjak BIO kg
11,71
250g
500g
1kg
3,84
3,48
3,10
4,50
2,38
samo osobno preuzimanje
Limun BIO kg
4,99
500g
1kg
2kg
samo osobno preuzimanje
Tijesto za pizzu (bez kvasca) BIO L'Antica Cucina 300g
3,26
samo osobno preuzimanje
Ljutika BIO kg
5,99
samo osobno preuzimanje
Peršin svježi BIO 50g
2,51
1,92
(0)

Turski Lahmacun: pizza s mljevenim mesom!

Broj ljudi
Trajanje
30 - 60 min
Složenost
Srednje teško jelo
Turski Lahmacun: pizza s mljevenim mesom!
Sastojci
Turski Lahmacun
  • 230g gotovog tijesta za pizzu (može se kupiti u pekari)
  • ½ slatke crvene paprike, izrezana na komade
  • 1 ljutika
  • 2 češnja češnjaka, oguljena
  • 20g svježeg lišća peršina
  • 200g mljevene janjetine ili mljevene govedine
  • 1 žličica dimljene paprike
  • 1/2 žličice mljevenog chillija
  • ½ žličice mljevenog kima
  • ½ žličice mljevenog cimeta
  • ½ žličice kajenskog papra
  • ½ žličice soli
  • 4 žlice pasirane rajčice
  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • Korica limuna za kasnije
Proizvodi koje smo koristili
samo osobno preuzimanje
Češnjak BIO kg
11,71
250g
500g
1kg
3,84
3,48
3,10
4,50
2,38
samo osobno preuzimanje
Limun BIO kg
4,99
500g
1kg
2kg
samo osobno preuzimanje
Tijesto za pizzu (bez kvasca) BIO L'Antica Cucina 300g
3,26
samo osobno preuzimanje
Ljutika BIO kg
5,99
samo osobno preuzimanje
Peršin svježi BIO 50g
2,51
1,92

Klub vjernih kupaca

Prijavom u klub vjernih kupaca ostvarujete trajni popust od 5% do 13% koji vrijedi zauvijek!

PRIDRUŽITE SE KLUBU