Lahmacun, koji se izgovara la-ma-čun, je super tanka, hrskava pizza posipana mješavinom mljevenog mesa prepunog arome, paprikom, rajčicom, svježim začinskim biljem i suhim začinima.
Ubrzajte ovaj recept tako da koristite kvalitetno tijesto za pizzu kupljeno u trgovini ili pekari. A tajna ove turske pizze je u smjesi začina!
Priprema
Turski Lahmacun: pizza s mljevenim mesom!
- 1Zagrijte pećnicu na 230 stupnjeva. Podesite rešetku pećnice na sredinu.
- 2Pripremite smjesu mesa. U veliku zdjelu dodajte crvenu papriku, ljutiku, češnjak i peršin. Pulsirajte nekoliko puta da se nasjecka. Smjesi dodajte mljevenu janjetinu (ili govedinu).
- 3Začinite začinima i solju. Dodajte pelat rajčice i ekstra djevičansko maslinovo ulje. Sada ponovo pulsirajte dok se dobro ne iskombiniraju sastojci (oko 8 do 10 impulsa.)
- 4Pripremite dva velika protvana za pečenje obložena papirom za pečenje (pomoću njih ćete Lahmacun peći u serijama.)
- 5Podijelite tijesto za pizzu u 4 jednake kuglice. Radite s po jednom kuglicom tijesta, koju stavite na pobrašnjenu površinu. Pomoću valjka za tijesto razvaljajte što tanje na disk promjera oko 20cm.
- 6Pripremite Lahmacun. Stavite jedan disk na jedan od pripremljenih protvana. Preoblikujte prema potrebi. Žlicom prelijte 3-4 žlice mesne smjese na tijesto i ravnomjerno rasporedite do rubova, ostavljajući tanki sloj.
- 7Pecite u zagrijanoj pećnici otprilike 5 do 7 minuta ili dok se tijesto i meso potpuno ne speku.
- 8Ponovite korake 6 i 7 s preostalim tijestom.
- 9Na vrh iscijedite malo limunovog soka. Lahmacun poslužite vruć ili na sobnoj temperaturi. Dobar tek!
0Komentara
Proizvodi koje smo koristili