Tost s pestom od bosiljka i poširanim jajima
Tost s pestom od bosiljka i poširanim jajima
Tost s pestom od bosiljka i poširanim jajima
  • Tost s pestom od bosiljka i poširanim jajima
  • Tost s pestom od bosiljka i poširanim jajima
  • Tost s pestom od bosiljka i poširanim jajima

Zamisli hrskavi tost prekriven svježim i aromatičnim pestom od bosiljka, koji se raskošno topi na tvojim nepcima. 

Ovaj tost s pestom od bosiljka i poširanim jajima može biti savršen doručak, brunch ili čak lagani obrok tijekom dana. 
Priprema je jednostavna i brza, a rezultat će te oduševiti!

Recept by: Kefirolicious!

Priprema
  • 1Prvo radimo pesto. Sve sastojke za pesto stavi u blender i miksaj dok se ne dobije glatka smjesa. Pesto možeš prilagoditi svojem ukusu dodavanjem više bosiljka, češnjaka ili soli. Pesto stavi u staklenku i poklopi.
  • 2Zatim poširamo jaja u vodi. Napuni dublji lonac s nekoliko centimetara vode i stavi ga na štednjak i dodaj ocat. Zagrij vodu na srednje jakoj vatri do trenutka kada počne lagano ključati.
  • 3Razbij svako jaje pojedinačno u malu zdjelicu ili šalicu. To ti pomaže da kontroliraš ulazak jaja u vodu i sprječava da se eventualne ljuske ili oštećeni dijelovi jaja prošire po vodi.
  • 4Nježno klizni jaja iz zdjelice u vodu koja jedva ključa. Pazi da to učiniš nježno i polako kako se ne bi razbila jaja bjelanjak.
  • 5Ostavi jaja da se kuhaju u vodi 4 minute. Vrijeme kuhanja možeš prilagoditi prema željenom stupnju "tekućine" u žumanjku. Za gušći žumanjak, produži vrijeme kuhanja za još nekoliko minuta.
  • 6Nakon što su jaja kuhana prema želji, pažljivo ih izvadi iz vode perforiranom žlicom. Pusti da višak vode otječe pa ih stavi na tanjur s papirnatim ručnikom kako bi upio ostatak vode s jajeta.
  • 7Zatim zagrij tavu za tost. Prvo kruh prži na tavi s jedne strane, kada kruh potamni, okreni ga na drugi i na njega stavi komad sira. Peci dok se sir lagano ne istopi.
  • 8Zatim na sir stavi rukolu, poširano jaje, na jaje dodaj pesto pa posoli i posluži.
  • 9Uživaj u okusima!
0Komentara
Komentiraj i ti, znaš da želiš!
Komentiraj i ocijeni ovaj recept :)
Email adresa neće biti objavljena
Proizvodi koje smo koristili
samo osobno preuzimanje
Limun BIO kg
4,99
500g
1kg
2kg
samo osobno preuzimanje
Češnjak BIO kg
12,34
250g
500g
1kg
11,41
samo osobno preuzimanje
Bosiljak smrznuti BIO Ökoland 50g
1,49
samo osobno preuzimanje
Rukola BIO 80g
2,66
samo osobno preuzimanje
Sir tost mozzarella BIO Andechser 45% 150g
4,06
samo osobno preuzimanje
Jaja svježa BIO Ecor 6kom
3,99
(2)

Tost s pestom od bosiljka i poširanim jajima

Broj ljudi
Trajanje
< 30 min
Složenost
Jednostavno jelo
Tost s pestom od bosiljka i poširanim jajima
Tost s pestom od bosiljka i poširanim jajima
Tost s pestom od bosiljka i poširanim jajima
Sastojci
Za pesto
  • 50 ml maslinovog ulja
  • sok jednog limuna
  • 1 češanj češnjaka
  • 70 g pinjola
  • dvije šake svježih listova bosiljka
  • 3 jušne žlice vodenog kefira ili vode
Za poširana jaja i tost
  • 6 šnita kruha
  • dvije šake rukole
  • 150 g Mozzarella sira u listićima
  • 6 jaja
  • vode toliko da napuni do 5 cm posudu koju ćete koristiti
  • 4 jušne žlice octa
  • malo soli
Proizvodi koje smo koristili
samo osobno preuzimanje
Limun BIO kg
4,99
500g
1kg
2kg
samo osobno preuzimanje
Češnjak BIO kg
12,34
250g
500g
1kg
11,41
samo osobno preuzimanje
Bosiljak smrznuti BIO Ökoland 50g
1,49
samo osobno preuzimanje
Rukola BIO 80g
2,66
samo osobno preuzimanje
Sir tost mozzarella BIO Andechser 45% 150g
4,06
samo osobno preuzimanje
Jaja svježa BIO Ecor 6kom
3,99

Klub vjernih kupaca

Prijavom u klub vjernih kupaca ostvarujete trajni popust od 5% do 13% koji vrijedi zauvijek!

PRIDRUŽITE SE KLUBU