Zamisli hrskavi tost prekriven svježim i aromatičnim pestom od bosiljka, koji se raskošno topi na tvojim nepcima.
Ovaj tost s pestom od bosiljka i poširanim jajima može biti savršen doručak, brunch ili čak lagani obrok tijekom dana.
Priprema je jednostavna i brza, a rezultat će te oduševiti!
Recept by: Kefirolicious!
Priprema
- 1Prvo radimo pesto. Sve sastojke za pesto stavi u blender i miksaj dok se ne dobije glatka smjesa. Pesto možeš prilagoditi svojem ukusu dodavanjem više bosiljka, češnjaka ili soli. Pesto stavi u staklenku i poklopi.
- 2Zatim poširamo jaja u vodi. Napuni dublji lonac s nekoliko centimetara vode i stavi ga na štednjak i dodaj ocat. Zagrij vodu na srednje jakoj vatri do trenutka kada počne lagano ključati.
- 3Razbij svako jaje pojedinačno u malu zdjelicu ili šalicu. To ti pomaže da kontroliraš ulazak jaja u vodu i sprječava da se eventualne ljuske ili oštećeni dijelovi jaja prošire po vodi.
- 4Nježno klizni jaja iz zdjelice u vodu koja jedva ključa. Pazi da to učiniš nježno i polako kako se ne bi razbila jaja bjelanjak.
- 5Ostavi jaja da se kuhaju u vodi 4 minute. Vrijeme kuhanja možeš prilagoditi prema željenom stupnju "tekućine" u žumanjku. Za gušći žumanjak, produži vrijeme kuhanja za još nekoliko minuta.
- 6Nakon što su jaja kuhana prema želji, pažljivo ih izvadi iz vode perforiranom žlicom. Pusti da višak vode otječe pa ih stavi na tanjur s papirnatim ručnikom kako bi upio ostatak vode s jajeta.
- 7Zatim zagrij tavu za tost. Prvo kruh prži na tavi s jedne strane, kada kruh potamni, okreni ga na drugi i na njega stavi komad sira. Peci dok se sir lagano ne istopi.
- 8Zatim na sir stavi rukolu, poširano jaje, na jaje dodaj pesto pa posoli i posluži.
- 9Uživaj u okusima!
0Komentara
Proizvodi koje smo koristili

