Tater tots: Kroketi s povrćem i kremasti umak
Tater tots: Kroketi s povrćem i kremasti umak
Tater tots: Kroketi s povrćem i kremasti umak
  • Tater tots: Kroketi s povrćem i kremasti umak
  • Tater tots: Kroketi s povrćem i kremasti umak
  • Tater tots: Kroketi s povrćem i kremasti umak

Ako tražiš zabavan i ukusan način kako jesti povrće, ovi kroketi od povrća su rješenje! 
Inspiracija za ovaj zalogaj su "Tater tots", zalogajčići od sitno ribanog ili sjeckanog krumpira, obično oblikovani u cilindrične ili ovalne oblike, te prženi u dubokom ulju. 

Za ove krokete, umjesto krumpira smo koristili povrće i pekli smo ih u pećnici umjesto u ulju. Ovi kroketi imaju hrskavu vanjštinu i mekanu i aromatičnu unutrašnjost. Odlična su opcija za unos dnevne količine povrća, a za ekstra okus, kombiniraj ih uz svoj omiljeni umak i uživaj u okusima.

Recept by: Kefirolicious!

Priprema
  • 1Zagrij pećnicu na 200°C.
  • 2Prvo napravi umak. U manju zdjelu dodaj sve sastojke za umak pa ih dobro izmiješaj dok umak ne postane jednoličan. Probaj malo pa po želji dodaj još soli, a ako želiš rjeđi i kremastiji umak, dodaj još malo vode. Gotov umak stavi u teglicu i poklopi.
  • 3Zatim na dasci za rezanje naribaj povrće grubim ribežom.
  • 4Prenesi naribano povrće u zdjelu i začini s 1 čajnom žlicom soli. Sve pomiješaj dok se dobro ne sjedini pa pusti da odstoji 20 minuta kako bi sol izvukla dio vlage.
  • 5Prenesi naribano povrće na čisti kuhinjski ubrus i stisni ga kako bi se iscijedilo što više tekućine iz povrća.
  • 6Vrati naribano povrće iz ubrusa u zdjelu pa dodaj parmezan, krušne mrvice, maslinovo ulje, sol i jaje. Miješaj dok se sve dobro ne sjedini.
  • 7Oblikuj smjesu u krokete veličine oko 4 cm pa ih stavi na tavu obloženu papirom za pečenje.
  • 8Peci 30 minuta ili dok kroketi ne postanu zlatno smeđi.
  • 9Posluži s umakom i uživaj u okusima.
0Komentara
Komentiraj i ti, znaš da želiš!
Komentiraj i ocijeni ovaj recept :)
Email adresa neće biti objavljena
Proizvodi koje smo koristili
samo Zagreb
Tikvice BIO kg
5,49
500g
1kg
2kg
samo Zagreb
Batat crveni BIO kg
5,54
500g
1kg
2kg
samo Zagreb
Mrkva BIO kg
3,24
500g
1kg
2kg
samo Zagreb
Parmezan ribani BIO Antico 60g
4,16
samo Zagreb
Jaja svježa BIO Božidar Beci 6kom
6,26
samo Zagreb
Limun BIO kg
4,99
500g
1kg
2kg
(2)

Tater tots: Kroketi s povrćem i kremasti umak

Broj ljudi
Trajanje
30 - 60 min
Složenost
Jednostavno jelo
Tater tots: Kroketi s povrćem i kremasti umak
Tater tots: Kroketi s povrćem i kremasti umak
Tater tots: Kroketi s povrćem i kremasti umak
Sastojci
Sastojci za krokete:
  • 1 velika tikvica
  • 1 veliki slatki krumpir
  • 1 velika mrkva
  • 1 čajna žlica soli
  • 45 g ribanog parmezana
  • 60 g krušnih mrvica bez glutena
  • 1 jušna žlica maslinovog ulja
  • 1 jaje
  • 2 prstohvata soli
Sastojci za umak:
  • 4 jušne žlice tahini paste
  • Prstohvat soli
  • Sok ½ limuna
  • Vode po želji (manje vode za gušći umak, više vode za rjeđi umak)
Proizvodi koje smo koristili
samo Zagreb
Tikvice BIO kg
5,49
500g
1kg
2kg
samo Zagreb
Batat crveni BIO kg
5,54
500g
1kg
2kg
samo Zagreb
Mrkva BIO kg
3,24
500g
1kg
2kg
samo Zagreb
Parmezan ribani BIO Antico 60g
4,16
samo Zagreb
Jaja svježa BIO Božidar Beci 6kom
6,26
samo Zagreb
Limun BIO kg
4,99
500g
1kg
2kg

Klub vjernih kupaca

Prijavom u klub vjernih kupaca ostvaruješ trajni popust od 5% do 13% koji vrijedi zauvijek!

PRIDRUŽI SE KLUBU