Quiche je toliko jednostavno jelo, a nekako uvijek zadivi goste! Ovaj quiche s ljetnim smokvama izgleda zanimljivo, svaka kriška je kremasta i vrlo ga je jednostavno napraviti.
Gužva ujutro i nemaš vremena pripremiti doručak? Zagrij krišku jučerašnjeg quichea u mikrovalki, za doručak pun proteina!
Ovaj slatko slani spoj smokvi, sira i slanine je zamotan u hrskavu koricu i savršen za bilo koje doba dana.
Priprema
Slatko-slani quiche s ljetnim smokvama, kozjim sirom i slaninom!
Kora
- 1Napravite tijesto stavljajući brašno i sol u procesor za hranu i pulsirajte da se pomiješaju. Dodajte jaje, maslac i ulje i miksajte.
- 2Dodajte žlice vode dok se smjesa ne sjedini u veće kuglice. Izvadite iz procesora za hranu, pritisnite zajedno, poklopite i stavite u hladnjak na 30 minuta.
- 3Razvaljajte da napunite posudu za pitu, odrežite vrhove kore i ohladite na još 30 min u hladnjaku.
- 4Zagrijte pećnicu na 175C.
- 5Pecite tijesto prvo 10min (tako što ćete tijesto prekriti papirom za pečenje / folijom i napuniti grahom koji će držati papir i tijesto na mjestu).
- 6Zatim uklonite papir i grah te pecite još 5 min nepokriveno dok se tijesto malo ne osuši.
Punjenje
- 1Dok se tijesto kuha, umutite jaja, mlijeko i kozji sir.
- 2Smokve narežite na relativno tanke kriške i narežite luk. Slaninu narežite isto na relativno tanke kriške.
- 3Zagrijte tavu i dodajte slaninu i luk bez ulja. Kuhajte oko 10 minuta dok se slanina ne skuha i postane hrskava, a luk malo omekša i posmeđi.
- 4U tijesto dodajte smjesu slanine i luka i rasporedite po dnu. Prelijte smjesom od jaja i sira, a zatim pažljivo položite kriške smokava na vrh i prebacite u pećnicu.
- 5Pecite punjeni quiche otprilike 25 min dok lagano ne porumeni.
0Komentara
Proizvodi koje smo koristili

