Škampi u bijelom vinu s kukuruznom pogačom
Škampi u bijelom vinu s kukuruznom pogačom
Škampi u bijelom vinu s kukuruznom pogačom
  • Škampi u bijelom vinu s kukuruznom pogačom
  • Škampi u bijelom vinu s kukuruznom pogačom
  • Škampi u bijelom vinu s kukuruznom pogačom

Ovoga puta u suradnji s Podrumi Kolar složili smo jedno vrhunsko jelo s kojim smo očarani!
Škampi u bijelom Chardonnay vinu, baš kao što i zvuči, savršena kombinacija, za prste polizati!
A najbolje od svega, potrebno ti je samo 20 minuta za pripremu!
Nevjerojatno, zar ne?!
Isprobaj i ti, sigurno smo da ćeš se oduševiti!

 

Recept by: Vedrana Orlović

Priprema
Za pogaču
  • 1Pećnicu zagrij na 175 °C.
  • 2U zdjelu prvo dodaj suhe sastojke i dobro ih izmiješaj.
  • 3Zatim im dodaj mokre sastojke pa sve dobro izmiješaj u jednoličnu smjesu.
  • 4Smjesu dodaj u prethodno namašćeni kalup ili tavu.
  • 5Peci 35 minuta ili dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe suha.
  • 6Pečenu pogaču izvadi iz pećnice i dok se hladi napravi škampe.
Za škampe
  • 1Repove škampa operi i osuši s papirnatim ručnikom te posoli.
  • 2Na ugrijanoj tavi dodaj maslinovo ulje i škampe pa ih peci oko jednu minutu minuta sa svake strane.
  • 3Zatim škampe izvadi iz tave na poseban tanjur.
  • 4U tavu dodaj maslac pa ga otopi na laganoj vatri, zatim češnjak.
  • 5Peci češnjak oko dvije minute uz konstantno miješanje.
  • 6Zatim dodaj vino i sok limuna pa pojačaj jačinu vatre i sve kuhaj još oko tri minute uz miješanje.
  • 7Smanji jačinu vatre pa dodaj škampe i peršin i kuhaj sve još oko dvije minute.
  • 8Posluži toplo uz šnitu kukuruzne pogače i čašicu Podrumi Kolar Chardonnay-a iz Suze u Baranji.
0Komentara
Komentiraj i ti, znaš da želiš!
Komentiraj i ocijeni ovaj recept :)
Email adresa neće biti objavljena
Proizvodi koje smo koristili
1,66
3,32
samo osobno preuzimanje
Jaja svježa BIO Ecor 6kom
3,99
samo osobno preuzimanje
Kefir 1,5% BIO Andechser 500g
2,23
samo osobno preuzimanje
Škampi gurmanski smrznuti BIO Followfish 256g
samo osobno preuzimanje
Maslac BIO Ecor 250g
4,90
samo osobno preuzimanje
Češnjak BIO kg
11,71
250g
500g
1kg
samo osobno preuzimanje
Limun BIO kg
4,99
500g
1kg
2kg
samo osobno preuzimanje
Vino Chardonnay BIO Cameleon 0,75L
samo osobno preuzimanje
Peršin svježi BIO 50g
2,51
(2)

Škampi u bijelom vinu s kukuruznom pogačom

Broj ljudi
Trajanje
30 - 60 min
Složenost
Jednostavno jelo
Škampi u bijelom vinu s kukuruznom pogačom
Škampi u bijelom vinu s kukuruznom pogačom
Škampi u bijelom vinu s kukuruznom pogačom
Sastojci
Za pogaču
  • 200 g kukuruznog brašna
  • 50 g bezglutenskog brašna (mješavina)
  • 2 čajne žlice praška za pecivo
  • 1 čajna žlica sode bikarbone
  • 1/2 čajne žlice soli
  • 1/2 čajne žlice ksantan gume
Mokri sastojci
  • 2 jaja
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 400 ml mliječnog kefira
Za škampe
  • 320 g očišćenih škampi, tj. 2 pakiranja
  • malo soli, za škampe
  • 4 jušne žlice maslinovog ulja
  • 20 g maslaca
  • 4 češnja češnjaka, sitno narezani
  • sok 2 svježa limuna
  • 200 ml bijelog vina, Podrumi Kolar Chardonnay
  • jušna žlica suhog peršina ili šaka svježeg peršina, sitno narezanog
Proizvodi koje smo koristili
1,66
3,32
samo osobno preuzimanje
Jaja svježa BIO Ecor 6kom
3,99
samo osobno preuzimanje
Kefir 1,5% BIO Andechser 500g
2,23
samo osobno preuzimanje
Škampi gurmanski smrznuti BIO Followfish 256g
samo osobno preuzimanje
Maslac BIO Ecor 250g
4,90
samo osobno preuzimanje
Češnjak BIO kg
11,71
250g
500g
1kg
samo osobno preuzimanje
Limun BIO kg
4,99
500g
1kg
2kg
samo osobno preuzimanje
Vino Chardonnay BIO Cameleon 0,75L
samo osobno preuzimanje
Peršin svježi BIO 50g
2,51

Klub vjernih kupaca

Prijavom u klub vjernih kupaca ostvarujete trajni popust od 5% do 13% koji vrijedi zauvijek!

PRIDRUŽITE SE KLUBU