Ovoga puta u suradnji s Podrumi Kolar složili smo jedno vrhunsko jelo s kojim smo očarani!
Škampi u bijelom Chardonnay vinu, baš kao što i zvuči, savršena kombinacija, za prste polizati!
A najbolje od svega, potrebno ti je samo 20 minuta za pripremu!
Nevjerojatno, zar ne?!
Isprobaj i ti, sigurno smo da ćeš se oduševiti!
Recept by: Vedrana Orlović
Priprema
Za pogaču
- 1Pećnicu zagrij na 175 °C.
- 2U zdjelu prvo dodaj suhe sastojke i dobro ih izmiješaj.
- 3Zatim im dodaj mokre sastojke pa sve dobro izmiješaj u jednoličnu smjesu.
- 4Smjesu dodaj u prethodno namašćeni kalup ili tavu.
- 5Peci 35 minuta ili dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe suha.
- 6Pečenu pogaču izvadi iz pećnice i dok se hladi napravi škampe.
Za škampe
- 1Repove škampa operi i osuši s papirnatim ručnikom te posoli.
- 2Na ugrijanoj tavi dodaj maslinovo ulje i škampe pa ih peci oko jednu minutu minuta sa svake strane.
- 3Zatim škampe izvadi iz tave na poseban tanjur.
- 4U tavu dodaj maslac pa ga otopi na laganoj vatri, zatim češnjak.
- 5Peci češnjak oko dvije minute uz konstantno miješanje.
- 6Zatim dodaj vino i sok limuna pa pojačaj jačinu vatre i sve kuhaj još oko tri minute uz miješanje.
- 7Smanji jačinu vatre pa dodaj škampe i peršin i kuhaj sve još oko dvije minute.
- 8Posluži toplo uz šnitu kukuruzne pogače i čašicu Podrumi Kolar Chardonnay-a iz Suze u Baranji.
0Komentara
Proizvodi koje smo koristili