Ovo jednostavno, ali i preukusno jelo zasigurno će te oduševiti.
Salsa verde, ili zeleni umak, je klasični talijanski umak koji se poslužuje uz ribu.
U ovom receptu, koristili smo ga kao preljev za sočne škampe i stvorili savršen spoj okusa!
Recept by: Kefirolicious!
Priprema
- 1Prvo napravi salsu verde. Zdrobi i usitni češnjak korištenjem noža ili u mužaru.
- 2Dodaj inćune te nastavi usitnjavati dok ne dobiješ grubu pastu.
- 3Dodaj kapare pa sve dobro poveži.
- 4Umiješaj opran te nasjeckan bosiljak i peršin te svježe iscijeđeni sok limuna.
- 5Sve dobro promiješaj te dodaj maslinovo ulje, a ako želiš smanjiti gustoću dodaj više od 100 ml. No, ako nisi vješt/a sa sitnim sjeckanjem i nemaš mužar, sve sastojke za salsu ubaci u blender i izblendaj.
- 6Skuhaj rižu prema uputama na pakiranju i poklopi s poklopcem kako bi zadržala toplinu.
- 7U velikoj tavi na srednje jakoj vatri zagrij ulje. Dodaj sitno narezan luk i češnjak i peci ih otprilike 1 minutu.
- 8Dodaj repove škampi i kuhaj dok ne budu kuhane, par minuta sa svake strane.
- 9Dodaj salsu verde, sve dobro promiješaj i kuhaj oko 5 minuta.
- 10Posluži toplo uz kuhanu rižu i uživaj u okusima!
0Komentara
Proizvodi koje smo koristili