Otkad smo posjetili Izrael, shakshuka nam je postala najdraži način za pripremiti jaja. Iako je u Izraelu shakshuka tipični doručak, odlična je i kao ručak ili večera. Recept se sastoji od jaja pečenih u umaku od rajčice s crvenom paprikom, kuminom i kajenskim paprom.
Shakshuka je podrijetlom iz sjeverne Afrike, ali poput mnogih drugih jela, postoji toliko verzija koliko i kuhara koji ih prave. Ovaj recept smo malo personalizirali dodavanjem zdrobljenog feta sira, koji se u vrućini umaka pretvara u kremaste šnitice iz raja!
Priprema
Shakshuka - ukusan doručak s Bliskog istoka!
- 1Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Zagrijte ulje u velikoj tavi. Dodajte luk i papriku. Kuhajte lagano dok ne omekša, oko 20 minuta.
- 2Dodajte češnjak i kuhajte dok ne omekša, 1 do 2 minute; umiješajte kumin, papriku i kajenski papar i kuhajte 1 minutu.
- 3Ulijte rajčicu i začinite s 3/4 žličice soli i 1/4 žličice papra; pirjajte dok se rajčice ne zgusnu, oko 10 minuta.
- 4Okusite i po potrebi dodajte još soli i papra. Umiješajte drobljenu fetu.
- 5Nježno razbijte jaja u tavi preko rajčice. Začinite jaja solju i paprom. Stavite tavu u pećnicu i pecite dok jaja ne budu kuhana, 7 do 10 minuta. Pospite korijanderom i poslužite s vrućim umakom.
0Komentara
Proizvodi koje smo koristili