Ovaj nevjerojatni Pad Thai recept je jednostavan i pristupačan, a možete ga napraviti za manje od 30 minuta. Započinje sa svježim sastojcima, uključujući noodlse od riže, piletinu, škampe, tofu, korijander, sojine klice, kikiriki i kajganu. Svi se sastojci sjedine u ukusnom domaćem pad thai umaku koji je toliko dobar da ćete misliti da ste na Tajlandu.
Pad Thai je uobičajen street food na Tajlandu i jedno od najpopularnijih jela u tajlandskim restoranima širom svijeta.
Priprema
Recept za najpoznatije tajlandsko jelo: Pad Thai!
- 1Kuhajte noodlese prema uputama na pakiranju, dok ne omekšaju. Isperite pod hladnom vodom.
- 2Pomiješajte sastojke umaka. Staviti na stranu.
- 3Zagrijte 1½ žlice ulja u woku ili većoj tavi na srednje jakoj vatri.
- 4Dodajte škampe, piletinu i tofu, češnjak i papriku. Kozice će se kuhati brzo, otprilike 1-2 minute sa svake strane, ili do ružičaste boje. Ako koristite piletinu, kuhajte dok ne blago porumeni, otprilike 3-4 minute, okrenuvši samo jednom.
- 5Gurnite sve sastojke koje kuhate na jednu stranu tave. Dodajte još malo ulja i dodajte jaja. Istucite jaja, razbijajući ih na male komade lopaticom dok se kuhaju.
- 6U tavu dodajte rezance, umak, klice i kikiriki (ostavite malo kikirikija za ukras). Promiješajte dobro sve sastojke u tavi.
- 7Ukrasite sa zelenim lukom, dodatnim kikirikijem i korijanderom. Poslužite odmah!
0Komentara
Proizvodi koje smo koristili