Ako se trebaš iskazati kulinarskim sposobnostima, ali imaš maksimum sat i pol vremena na raspolaganju, onda je ovaj quiche rješenje za tvoje probleme!
Priprema
Quiche sa špinatom i cherry rajčicama
Za koru:
- 1Pomiješajte brašno i sol.
- 2Dodajte jaje, maslac i 2 žličice vode.
- 3Koristite ruke kako biste stvorili glatko tijesto. Oblikujte u oblik diska, zamotajte u plastičnu foliju i stavite u hladnjak na 30 minuta (ili duže).
- 4Prethodno zagrijte pećnicu na 200 ° C.
- 5Lagano podmažite protvan.
Za punjenje:
- 1U veliku zdjelu pomiješajte jaja, pinjole, špinat, vrhnje i feta sir.
- 2Začinite sa soli, paprom i muškatnim oraščićem.
- 3Na pobrašnatoj radnoj površini izvaljajte ohlađeno tijesto dok ne dobijete okrugli oblik koji je nešto veći od vašeg quiche protvana.
Za kraj:
- 1Stavite tijesto u protvan, a potom probodite dno vilicom nekoliko puta i posipajte mrvice na vrhu.
- 2Ulijte smjesu preko korice i dobro raspodijelite te zatim lagano pritisnite rajčice u punjenje.
- 3Pažljivo prenesite u pećnicu i pecite 50 minuta ili dok površina ne postane zlatno smeđe boje, a punjenje čvrsto.
- 4Ako se quiche brzo zatamni, pokrijte ga aluminijskom folijom. Uklonite quiche iz pećnice i pustite da odstoji 10 minuta prije posluživanja.
1Komentara
Petra
13.07.2021.
Odlično!
Proizvodi koje smo koristili