Punjeni patlidžan s lećom i umakom od rajčice

Ovo ukusno jelo je daleko jednostavnije nego što izgleda! Patlidžan punjen lećom i umakom od rajčice posipali smo našim najdražim tostiranim pinjolima, a ukrasili bosiljkom. 

Dobar tek!

 

Priprema
Punjeni patlidžan s lećom i umakom od rajčice
Za izradu patliđana
  • 1Pećnicu prethodno zagrijati na 230 ° C. Prepolovite patlidžane. Po želji pospite solju.
  • 2Nauljite protvu za pečenje. Stavite patlidžane okrenute prema dolje u protvu i pecite 10 minuta. Preokrenite. Stavite po jednu žlicu ulja na svaku polovicu patlidžana. Pecite 15 minuta ili dok ne porumeni. Ohladite 10 minuta.
  • 3Zagrijte preostalu žlicu ulja u loncu na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i pirjajte par minuta. Izvadite 1/4 šalice luka i stavite sa strane. Dodajte gljive u tavu, povećajte vatru na srednje jaku i pirjajte 3 minute, ili dok ne omekšaju. Prebacite gljive u zdjelu.
  • 4Smanjite vatru na srednju jačinu, vratite 1/4 šalice luka u tavu; dodajte leću i 2 šalice vode, poklopite i dovedite do vrenja. Smanjite vatru na srednje nisku i pirjajte, pokriveno, 20 minuta ili dok leća ne omekša. Prebacite u zdjelu sa smjesom od gljiva.
Za umak od rajčice
  • 1Na srednje jakoj vatri zagrijte ulje u tavi. Dodajte češnjak i kuhajte 30 sekundi. Umiješajte pasiranu rajčicu. Dodajte rajčice, povećajte vatru na srednje jaku i kuhajte 2 minute.
  • 2Dodajte 1/2 šalice vode i dovedite do vrenja. Smanjite vatru na srednje jaku i pirjajte, djelomično pokriveno, 10 minuta ili dok se umak malo ne zgusne.
  • 3Smanjite temperaturu pećnice na 200 ° C. Žlicom izvadite unutrašnji mekani dio patlidžana. Meso patlidžana nasjeckajte i dodajte smjesi od gljiva i leće. Dodajte pinjole, pa umiješajte kajenski papar.
  • 4U svaku polovicu patlidžana stavite 1 šalicu smjese, a na svaku stavite po 2 žlice umaka od rajčice. Pecite 15 minuta. Poslužite s preostalim umakom od rajčice i ukrasite bosiljkom.
0Komentara
Komentiraj i ti, znaš da želiš!
Komentiraj i ocijeni ovaj recept :)
Email adresa neće biti objavljena
Proizvodi koje smo koristili
samo Zagreb
Patlidžan BIO kg
4,88
500g
1kg
2kg
5kg
samo Zagreb
Luk BIO kg
3,50
samo Zagreb
Šampinjoni BIO kg
9,77
250g
500g
1kg
2,84
3,71
11,41
4,50
samo Zagreb
Češnjak BIO kg
10,72
250g
500g
1kg
2,38
samo Zagreb
Rajčica grappolo BIO kg
4,99
500g
1kg
2kg
5kg
(0)

Punjeni patlidžan s lećom i umakom od rajčice

Broj ljudi
Trajanje
1 - 2 h
Složenost
Srednje teško jelo
Punjeni patlidžan s lećom i umakom od rajčice
Sastojci
Za patliđan
  • 2 srednje velika patlidžana, prepolovljena po dužini
  • 2 žlice maslinovog ulja, plus još za oblaganje tave
  • 1 mali luk, nasjeckan (1 šalica)
  • 1 1/2 šalica nasjeckanih gljiva
  • 1/2 šalice prosa
  • 1/3 šalice zelene leće
  • 3 žlice tostiranih pinjola
  • prstohvat kajenskog papra
  • 2 1/2 žlice svježeg bosiljka ili metvice, za ukras
Za umak od rajčice
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 2 češnja češnjaka, mljevena (2 žličice)
  • 2 žlice pasirane rajčice
  • 3 srednje rajčice, oguljene i nasjeckane (1 1/2 šalica)
Proizvodi koje smo koristili
samo Zagreb
Patlidžan BIO kg
4,88
500g
1kg
2kg
5kg
samo Zagreb
Luk BIO kg
3,50
samo Zagreb
Šampinjoni BIO kg
9,77
250g
500g
1kg
2,84
3,71
11,41
4,50
samo Zagreb
Češnjak BIO kg
10,72
250g
500g
1kg
2,38
samo Zagreb
Rajčica grappolo BIO kg
4,99
500g
1kg
2kg
5kg

Klub vjernih kupaca

Prijavom u klub vjernih kupaca ostvaruješ trajni popust od 5% do 13% koji vrijedi zauvijek!

PRIDRUŽI SE KLUBU