Ovo ukusno jelo je daleko jednostavnije nego što izgleda! Patlidžan punjen lećom i umakom od rajčice posipali smo našim najdražim tostiranim pinjolima, a ukrasili bosiljkom.
Dobar tek!
Priprema
Punjeni patlidžan s lećom i umakom od rajčice
Za izradu patliđana
- 1Pećnicu prethodno zagrijati na 230 ° C. Prepolovite patlidžane. Po želji pospite solju.
- 2Nauljite protvu za pečenje. Stavite patlidžane okrenute prema dolje u protvu i pecite 10 minuta. Preokrenite. Stavite po jednu žlicu ulja na svaku polovicu patlidžana. Pecite 15 minuta ili dok ne porumeni. Ohladite 10 minuta.
- 3Zagrijte preostalu žlicu ulja u loncu na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i pirjajte par minuta. Izvadite 1/4 šalice luka i stavite sa strane. Dodajte gljive u tavu, povećajte vatru na srednje jaku i pirjajte 3 minute, ili dok ne omekšaju. Prebacite gljive u zdjelu.
- 4Smanjite vatru na srednju jačinu, vratite 1/4 šalice luka u tavu; dodajte leću i 2 šalice vode, poklopite i dovedite do vrenja. Smanjite vatru na srednje nisku i pirjajte, pokriveno, 20 minuta ili dok leća ne omekša. Prebacite u zdjelu sa smjesom od gljiva.
Za umak od rajčice
- 1Na srednje jakoj vatri zagrijte ulje u tavi. Dodajte češnjak i kuhajte 30 sekundi. Umiješajte pasiranu rajčicu. Dodajte rajčice, povećajte vatru na srednje jaku i kuhajte 2 minute.
- 2Dodajte 1/2 šalice vode i dovedite do vrenja. Smanjite vatru na srednje jaku i pirjajte, djelomično pokriveno, 10 minuta ili dok se umak malo ne zgusne.
- 3Smanjite temperaturu pećnice na 200 ° C. Žlicom izvadite unutrašnji mekani dio patlidžana. Meso patlidžana nasjeckajte i dodajte smjesi od gljiva i leće. Dodajte pinjole, pa umiješajte kajenski papar.
- 4U svaku polovicu patlidžana stavite 1 šalicu smjese, a na svaku stavite po 2 žlice umaka od rajčice. Pecite 15 minuta. Poslužite s preostalim umakom od rajčice i ukrasite bosiljkom.
0Komentara
Proizvodi koje smo koristili