Proljetni džepići
Proljetni džepići
Proljetni džepići
  • Proljetni džepići
  • Proljetni džepići
  • Proljetni džepići

Za sve naše ljubitelje egzotičnih zalogaja! 
Ako tražiš savršen način da uneseš malo sunca i tropskih okusa u svoju kuhinju, imamo recept za tebe koji će te oduševiti! 
Pripremili smo nevjerojatne spring rolls (proljetne džepiće) uz preukusan umak od kikirikija. 
Ova prava indonezijska poslastica savršen je spoj hrskavih povrća, svježih začina i bogatog umaka koji će tvoje nepce odvesti na nezaboravno putovanje!

 


Recept by: Kefirolicious!

Priprema
  • 1Prvo napravite umak.
  • 2Kombinirajte sve sastojke osim vode. Pjenjačom dobro sve izmiješajte. Dodajte vodu, žlicu po žlicu, dok ne postignete željenu konzistenciju. Stavite sa strane dok radite punjenje za džepiće.
  • 3Operite povrće, ogulite tikvicu i mrkvu pa sve narežite na trakice. Usitnite luk i češnjak.
  • 4Teletinu narežite na tanke i manje komade.
  • 5U dubljoj tavi zagrijte ulje pa dodajte teletinu, pecite dok ne bude pečena s obje strane pa dodajte luk, povrće i malo soli. Poklopite s poklopcem pa kuhajte uz miješanje dok povrće ne omekša. Probajte malo pa dodajte još soli po potrebi pa ostavite da se malo ohladi.
  • 6Napunite veliku zdjelu ili tavu toplom vodom. Jedan po jedan, umočite rižine papire u vodu na 10-15 sekundi, dok ne postanu mekani i savitljivi. Pažljivo ih položite na čistu površinu.
  • 7Na sredinu svakog rižinog papira stavite jušnu žlicu smjese za punjenje. Preklopite donji dio papira preko punjenja, zatim preklopite gornji dio pa lijevu i desnu stranu. Isti džepić zamotajte u još jedan rižin papir.
  • 8Ponovite s preostalim rižinim papirom i punjenjem.
  • 9Džepiće malo popržite s obje strane.
  • 10Poslužite uz umak i uživajte u okusima.
0Komentara
Komentiraj i ti, znaš da želiš!
Komentiraj i ocijeni ovaj recept :)
Email adresa neće biti objavljena
Proizvodi koje smo koristili
13,41
3,05
samo osobno preuzimanje
Limun BIO kg
4,62
500g
1kg
2kg
samo osobno preuzimanje
Češnjak BIO kg
10,72
250g
500g
1kg
15,99
250g
500g
1kg
samo osobno preuzimanje
Tikvice BIO kg
4,66
500g
1kg
2kg
samo osobno preuzimanje
Mrkva BIO kg
2,90
500g
1kg
2kg
samo osobno preuzimanje
Luk BIO kg
4,85
500g
1kg
2kg
samo osobno preuzimanje
Paprika BIO kg
5,99
500g
1kg
2kg
5kg
3,36
(2)

Proljetni džepići

Broj ljudi
Trajanje
< 30 min
Složenost
Jednostavno jelo
Proljetni džepići
Proljetni džepići
Proljetni džepići
Sastojci
Za umak
  • 125 g nezaslađenog kikiriki maslaca
  • 30 ml sojinog umaka (koristite tamari za bezglutensku verziju)
  • 15 ml rižinog octa
  • 15 g smeđeg šećera
  • Sok od 1 svježeg limuna
  • 3 češnja češnjaka, prešana ili naribana
  • 15 g naribanog đumbira
  • 30-60 ml tople vode
Za punjenje
  • 350 g teletine
  • 4 jušne žlice maslinovog ulja
  • 2 manje tikvice
  • 3 – 4 manje mrkve
  • 1 luk
  • 2 crvene paprike
  • morska sol
Za dodatak
  • 2 pakiranja papira od riže za zamatanje
Proizvodi koje smo koristili
13,41
3,05
samo osobno preuzimanje
Limun BIO kg
4,62
500g
1kg
2kg
samo osobno preuzimanje
Češnjak BIO kg
10,72
250g
500g
1kg
15,99
250g
500g
1kg
samo osobno preuzimanje
Tikvice BIO kg
4,66
500g
1kg
2kg
samo osobno preuzimanje
Mrkva BIO kg
2,90
500g
1kg
2kg
samo osobno preuzimanje
Luk BIO kg
4,85
500g
1kg
2kg
samo osobno preuzimanje
Paprika BIO kg
5,99
500g
1kg
2kg
5kg
3,36

Klub vjernih kupaca

Prijavom u klub vjernih kupaca ostvaruješ trajni popust od 5% do 13% koji vrijedi zauvijek!

PRIDRUŽI SE KLUBU