Ova dijetna pita je dobra i topla i hladna! Napravljena s graškom, krumpirom, mladim špinatom te svježim sirom. Savršeni je lagani dijetni obrok koji ne deblja, ali vas isto tako neće ostaviti gladnima.
Recept by: Maja Kostanjšek!
Priprema
Prefina dijetna pita s graškom, krumpirom i svježim sirom
- 1Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva C.
- 2Ogulite krumpir i narežite ga na manje kockice. Kuhajte dok ne omekša.
- 3U zdjeli pomiješajte ocijeđeni kuhani krumpir, ocijeđeni grašak, svježi sir, sol, muškatni oraščić, papar, sodu bikarbonu i senf. Dobro izmiješajte. Po želji u smjesu možete dodati šaku mladog zelenog špinata. Promiješati. 4. Okruglu posudu za pečenje prekrijte papirom za pečenje i u nju dobro utisnite smjesu za pitu. Pecite 60 minuta.
- 4Pričekajte da se pita dobro ohladi, tek tada je izvadite iz protvana. Izrežite u koso. Po želji možete svježi crveni luk narezati na hladnu pitu i posuti s nekoliko klica.
0Komentara
Proizvodi koje smo koristili