Recept za pizzu s niskim udjelom ugljikohidrata koji koristi narezani patlidžan umjesto tijesta. Gomila okusa i vrlo jednostavan za pripremiti, ovaj recept je bez glutena i vegetarijanski!
Patlidžani su vrlo hranjivi, što znači da s njima unosiš puno vitamina i minerala bez puno kalorija. Sadrže malo ugljikohidrata, ali puno vlakana, folata, kalija i mangana, kao i ostalih vitamina i minerala.
Patliđan je poprilično blaga namirnica pa se dobro kombinira sa složenim okusima, što ga čini izvrsnom bazom za ovaj recept!
U slast!
Priprema
Pizza od patlidžana (vegetarijanska i low-carb)
- 1Zagrijte pećnicu na 200°C. Patlidžan narežite po dužini, na polovice ili na tanje komade ako preferirate.
- 2Premažite malo maslinovog ulja sa svake strane kriške patlidžana i stavite na protvan obložen papirom za pečenje.
- 3Začinite sa soli i paprom. Stavite u pećnicu na 7-10 minuta, ili dok se patlidžan ne zagrije i počne kuhati.
- 4U međuvremenu uzmite tavu, dodajte 1/2 žlice maslinovog ulja i pirjajte češnjak i luk dok ne omekšaju (oko 3-4 minute). Začinite sa soli i paprom.
- 5Dodajte umak za pizzu i špinat u tavu i kuhajte još 1-2 dodatne minute dok smjesa ne postane topla.
- 6Izvadite kriške patlidžana iz pećnice i svaki premažite smjesom od luka i špinata. Pospite sirom i nasjeckanim origanom.
- 7Stavite u pećnicu na otprilike 5 minuta, ili dok se sir ne rastopi. Poslužite odmah s više svježeg origana, zdrobljene chili paprike i kaparama.
0Komentara
Proizvodi koje smo koristili