Penne Primavera, što u prijevodu znači proljetne penne, je tradicionalno talijansko jelo koje očarava svojom svježinom i šarenolikošću sastojaka. Ova jednostavna, ali iznimno ukusna jela, sastoji se od kuhanih penne tjestenine, obogaćene sezonskim povrćem poput patlidžana, cherry rajčica, paprike, luka, te začinjene aromatičnim biljem poput bosiljka, origana i peršina. Jelo je često začinjeno maslinovim uljem i svježe naribanim parmezanom, dodajući bogatstvo okusa i teksturu. Penne Primavera nije samo gastronomsko iskustvo, već i pravo putovanje kroz okuse i mirise proljeća, što ga čini omiljenim izborom za sve ljubitelje talijanske kuhinje.
Recept by: Kefirolicious!
- 1Zagrijte ulje u dubljoj tavi, dodajte luk, patlidžan, papriku, češnjak, stabljike bosiljka te pržite 6 minuta dok ne omekšaju. Dodajte nasjeckane rajčice i vodu pa poklopite poklopcem, pustite da zavrije i krčkajte 15 minuta na laganoj jačini vatre, povremeno miješajući, dok povrće ne omekša, ali još uvijek zadržava oblik, a umak se zgusne. Posolite po ukusu.
- 2Dok jelo krčka, skuhajte penne. Zagrijte u loncu vodu i dodajte dva prstohvata soli. Kada prokuha stavite kuhati tjesteninu. Skuhanu tjesteninu procijedite pa dodajte u tavu i pomiješajte s povrćem.
- 3Sve još krčkajte par minuta.
- 4Poslužite toplo s listovima bosiljka.