Omni logic jabučni pektin Allergosan 180 kapsula
Za koga je OMNi-LOGiC® JABUČNI PEKTIN prikladan?
Naše crijevne bakterije obavljaju brojne zadaće, uključujući probavu hrane. Sve naše crijevne bakterije mogu biti podijeljene u 2 glavne grupe: bakteroide i firmikute. U zdravoj crijevnoj flori, ove dvije grupe su prisutne u idealnom omjeru od 1:1, što znači da crijeva sadrže otprilike jednaku količinu svake.
Međutim, osobe s prekomjernom težinom često imaju neuravnoteženu crijevnu floru u kojoj prevladavaju firmikuti. Kod nekih osoba taj omjer može biti 2.000:1. Znači, crijeva mogu sadržavati 2.000 puta više firmikuta od bakteroida!
Firmikuti imaju posebno svojstvo razgradnje sastojaka hrane koje ljudi inače ne mogu probaviti (ugljikohidrate iz vlakana i složene ugljikohidrate). Ovo stvara veliku količinu lako probavljivih ugljikohidrata u crijevima – puno više nego u crijevima s optimalnom ravnotežom bakterija. Ti ugljikohidrati su apsorbirani u organizam zajedno s kalorijama dobivenim putem hrane. Ovaj “skriveni” unos može lako doći do 200 kalorija više – i to svaki dan.
Dodatno, kod veće prevage firmikuta, veća količina konzumiranih ugljikohidrata (npr. šećera i tjestenine) doprinosi tome da se firmikuti bolje osjećaju i time će se brže razmnožavati u crijevima – tako započinje začarani krug!
Kako djeluje OMNi-LOGiC® JABUČNI PEKTIN?
Jabučni pektin idealan je izvor hrane za bakteroide – dobre bakterije koje podržavaju izlučivanje šećera iz organizma. Ako bakteroidi imaju dovoljno dostupnog jabučnog pektina, razmnožavaju se i postaju stalni stanovnici našeg tijela.
Kako se uzima OMNi-LOGiC® JABUČNI PEKTIN?
2 x dnevno uzeti 3 kapsule prije jela, s puno tekućine.
Idealna nadopuna:
Kombinacija OMNi-LOGiC® JABUČNOG PEKTINA sa sinbiotikom OMNi-BiOTiC® metabolic
Dobre bakterije i njihova hrana
Uzimanje živih simbionata (probiotika) omogućuje Vam jačanje “dobrih” crijevnih bakterija. Ti bakterijski sojevi trebaju kisik za svoj metabolizam – to su one bakterije koje su poznate kao aerobne.
Međutim, ne mogu se svi bakterijski sojevi jednostavno uzeti u obliku dodataka prehrani – velika količina naših crijevnih bakterija je anaerobna i stoga se ne može uzgojiti i sačuvati izvan tijela. Čim takve bakterije dođu u doticaj s kisikom, umiru. Zato naši anaerobni prijatelji trebaju posebnu hranu (prebiotike): ako te bakterije hranimo njihovom omiljenom hranom, stvaramo im idealno stanište u našim crijevima. “Dobri” crijevni stanovnici zahvaljuju nam na tome razmnožavajući se i izvršavajući optimalno svoje zadatke.
Sastojci u preporučenoj dnevnoj dozi:
u 6 kapsula | 100 g | %NRV* | |
---|---|---|---|
Jabučni pektin | 3,90 g | 84,10 g | - |
od toga galakturonske kiseline | 2,54 g | 57,70 g | - |
Ostali sastojci:
Jabučni pektin, hidroksipropilmetilceluloza (kapsula)
Prikladan je za trudnice i dojilje.
Klub vjernih kupaca
Prijavom u klub vjernih kupaca ostvarujete trajni popust od 5% do 13% koji vrijedi zauvijek!