Začini svoje tijelo nevjerojatnim spojem kurkume i crnog papra
Datum objave Nedjelja, 04 Rujan 2022

Začini svoje tijelo nevjerojatnim spojem kurkume i crnog papra

Ako pratiš trendove, vjerojatno znaš za mnoge dobrobiti kurkume. Danas se moćni korijen biljke može koristiti u razne svrhe, od prefinih umaka, čajeva i hladno prešanih sokova do vrhunskih maski za lice i mješavine za izbjeljivanje zubi. Ali što točno čini ovaj kultni indijski začin tako moćnim te što to doprinosi tvome tijelu kada je u kombinaciji s crnim paprom

Kurkuma je začin zlatne boje iz korijena stabljike tropske biljke iz porodice đumbira. Inače, razlika između biljke i začina je ta što je list biljke uglavnom bilje, a ostali dijelovi, kao što su pupoljci, kora, bobice, sjemenke i korijenje, uglavnom su osušeni i predstavljaju začine. Kurkumin je aktivna komponenta kurkume i poznat je po svojim protuupalnim i antioksidativnim svojstvima. 

Crni papar djeluje tako da povećava fluidnost membrane u tvojim crijevima, olakšavajući mikronutrijentima da se apsorbiraju u tijelu.  Uz to, crni papar izvrstan je izvor mangana koji pomaže tijelu u formiranju vezivnog tkiva, kostiju i spolnih hormona. Međutim, postoji još korisnih funkcija crnog papra i to kada ga kombinirate s kurkumom.

Kao što smo ranije spomenuli, kurkuma ima protuupalna i antioksidativna svojstva, no samo konzumiranje kurkume teže doprinosi ostvarenju tih prednosti. Razlog tome je to što se kurkumin ne apsorbira lako u krvotok i stoga se oslanja na metode povećanja njegove bioraspoloživosti - potreban mu je katalizator. Ovo je upravo i glavni razlog zašto bi trebali uzimati kurkumu u kombinaciji s crnim paprom. Znaš li kako? Piperin, spoj koji sadrži crni papar, pomaže u povećanju brzine apsorpcije kurkumina u tijelu. Drugim riječima, crni papar može povećati bioraspoloživost kurkumina za 2000%.  Piperin u crnom papru ne samo da pojačava učinkovitost kurkumina, već ima vlastita protuupalna, antibakterijska, antioksidacijska svojstva. Osim toga, potiče tvoj želudac da poveća lučenje solne kiseline što pomaže u probavljanju proteina.

Ova magična kombinacija, uz to što djeluje protuupalno i ublažava bol, daje veliku podršku gubitku težine, kao i doprinos imunološkom sustavu.
Najjednostavniji i jedan od najučinkovitijih načina za unos ovog spoja jest upravo u obliku dodatka prehrani -  Kurkuma + crni papar premium kvalitete!
 

Tvoj Garden TIM

Klub vjernih kupaca

Prijavom u klub vjernih kupaca ostvaruješ trajni popust od 5% do 13% koji vrijedi zauvijek!

PRIDRUŽI SE KLUBU