Top 3 dodatka prehrani za jačanje kosti
Datum objave Subota, 25 Veljača 2023

Top 3 dodatka prehrani za jačanje kosti

Jake kosti temelj su zdravog života i normalnog funkcioniranja. Često zanemarujemo brigu o zdravlju naših kostiju i zglobova ni ne znajuću koliko je briga o zdravlju kosti jednostavna. Važno je izgraditi jake i zdrave kosti tijekom djetinjstva, a zatim odabrati pravilan i siguran način za održavanje njihova zdravlja. 
Kao što smo rekli, zdrave kosti daju strukturu tijelu za jak temelj. Na taj način omogućuje se mobilnost i zaštita od ozljeda i lomova. Pravilna briga o zdravlju tvojih kostiju može spriječiti ili usporiti gubitak koštane mase, što je jedan od glavnih uzroka poremećaja kosti i nastanka brojnih problema. Kako bismo ti pomogli da svoje kosti dovedeš u dobru formu i doprineseš njihovom normalnom stanju, donosimo ti TOP 3 dodatka prehrani iz Gardenove ponude, a tu je Joint support Premium Collagen, Kalcij + Magnezij + Cink + D3 te Kalcij + Vitamin D3.


Kalcij + Vitamin D3. Kalcij je esencijalni nutrijent, što znači da ga tijelo ne može proizvesti pa ga mora dobiti iz tvoje prehrane ili dodataka prehrani. Ljudsko tijelo sadrži više kalcija nego bilo kojeg drugog minerala, a oko 99% kalcija nalazi se u našim zubima i kostima. Uz zube i kosti, ono što mnogi možda ne znaju je da također igra važnu ulogu u regulaciji mišićnih kontrakcija i olakšavanju prijenosa poruka iz mozga u ostatak tijela putem živaca. Osim toga, kalcij je potreban u krvi kako bi pomogao normalnom zgrušavanju krvi i većini stanica za olakšavanje otpuštanja važnih hormona koji utječu na mnoge funkcije u našem tijelu.
Ako ne unosiš dovoljno kalcija, tijelo može početi uzimati kalcij koji je pohranjen u kostima . S vremenom to može rezultirati gubitkom koštane mase, čineći ih slabima te može dovesti do stanja poznatog kao osteoporoza s visokim rizikom od prijeloma. Kalcij i vitamin D jako dobro funkcioniraju zajedno. Kada uzimaš vitamin D, povećavaš sposobnost svog tijela da učinkovito apsorbira kalcij. Drugim riječima, tijelo treba pomoć drugih tvari za korištenje hranjivih tvari u nizu životvornih kemijskih reakcija, a Vitamin D je jedan od hormona koji utječe na metabolizam kalcija.


Kalcij + Magnezij + Cink + D3. Kako bismo nadogradili prethodno spomenuti dodatak prehrani i dodali još više dobrobiti tvom tijelu, kalciju i vitaminu D3 dodali smo magnezij i cink. Kako starimo, apsorpcija važnih minerala poput cinka može se smanjiti. Osim toga, slab unos hrane koja sadrži cink može dovesti do kronično niske razine cinka, što može dovesti do niza problema.

A znaš li koji je najbolji izvor cinka? Osim što se nalazi u namirnicama kao što su kamenice, grah i žitarice, precizan unos cinka možeš na vrlo jednostavan i učinkovit način uzimati u obliku dodatka prehrani. 
Cink ima brojne prednosti! Osim što ima veliku ulogu kada je u pitanju doprinos zdravim kostima, on doprinosi i normalnom kiselinsko-baznom metabolizmu, normalnom metabolizmu ugljikohidrata, normalnoj kognitivnoj funkciji, sintezi DNA, plodnosti i reprodukciji, metabolizmu makronutrijenata, masnih kiselina i vitamina A te normalnoj sintezi bjelančevina. No to nije sve! Cink je izrazito važan kada je riječ o održavanju zdrave kose, noktiju i kože, kao i normalne razine testosterona u krvi. Osim što ti cink doprinosi normalnom održavanju vida, nije nas zaboravio ni kada je riječ o normalnoj funkciji imunološkog sustava te zaštiti stanica od oksidativnog stresa! S druge strane, tu je i magnezij.

Magnezij je jedan od najčešćih minerala koji postoje. U prirodi, magnezij često postoji kao sol magnezijevog klorida u oceanu ili čisti magnezij u biljnom klorofilu. To je drugi najzastupljeniji element koji se nalazi u ljudskim stanicama, a odgovoran je za upravljanje stotinama biokemijskih reakcija u ljudskom tijelu. Kao pozitivan ion, magnezij regulira enzimske sustave u cijelom ljudskom tijelu. To znači da je magnezij uključen u većinu tjelesnih funkcija potrebnih za život. Isto kao i cink, magnezij možeš pronaći i u obliku namirnica, kao što je lisnato povrće, orašasti plodovi i grah, i u obliku dodatka prehrani. Uz to što veliki značaj daju kostima, magnezij je iznimno važan i za tvoje mišiće te imunološku i psihološku funkciju.


Joint Support Premium Collagen. Još jedan u nizu pobjednika za doprinos zdravim kostima jest upravo ovaj dodatak prehrani. Taj dodatak prehrani dolazi u tekućem obliku i dizajniran je za podršku pokretljivosti zglobova, doprinosi zdravlju vezivnog tkiva, hrskavice, tetiva, kostiju i mišića. Ovaj kolagen sadrži MSM ,,mineral ljepote’’ koji će neophodan za proizvodnju kolagena i vezivnog tkiva, dok kondroitin podržava proizvodnju sinovijalne tekućine koja je odgovorna za pravilno funkcioniranje zglobova.


Svaki od ovih 3 proizvoda je bez GMO-a, pšenice, glutena, soje, jaja, orašastih plodova i mlijeka te su okus i boja 100% prirodni.

Tvoj Garden TIM

Vezani proizvodi
Joint Support Premium BioLife 500ml
39,68 | 298,97 kn
Kalcij + Magnezij + Cink Premium BioLife 60tbl
24,42 | 183,99 kn

Klub vjernih kupaca

Prijavom u klub vjernih kupaca ostvaruješ trajni popust od 5% do 13% koji vrijedi zauvijek!

PRIDRUŽI SE KLUBU