Što tvoje tijelo dobiva čuvenom kombinacijom Kalcija + magnezija + cinka + Vitamina D3?
Datum objave Nedjelja, 18 Rujan 2022

Što tvoje tijelo dobiva čuvenom kombinacijom Kalcija + magnezija + cinka + Vitamina D3?

Ljudski organizam je kompliciran i oslanja se na niz vitamina, minerala i drugih hranjivih tvari za pravilno funkcioniranje. Nažalost, modernoj prehrani nedostaju mnoge od ovih esencijalnih nutrijenata - stoga ti donosimo novi dodatak prehrani!
Kako starimo, apsorpcija važnih minerala poput cinka može biti smanjena. Osim toga, slab unos hrane koja sadrži cink može rezultirati kronično niskim razinama cinka, što može rezultirati brojnim problemima. A znaš li koji je najbolji izvor cinka? Osim što se nalazi u namirnicama kao što su kamenice, grah i žitarice, precizan unos cinka možeš na vrlo jednostavan i učinkovit način uzimati u obliku dodatka prehrani. 
Cink ima brojne prednosti! On doprinosi normalnom kiselinsko-baznom metabolizmu, normalnom metabolizmu ugljikohidrata, normalnoj kognitivnoj funkciji, sintezi DNA, plodnosti i reprodukciji, metabolizmu makronutrijenata, masnih kiselina i vitamina A te normalnoj sintezi bjelančevina. No to nije sve! Cink je izrazito važan kada je riječ o održavanju normalnih kostiju, kose, noktiju i kože, kao i normalne razine testosterona u krvi. Osim što ti cink doprinosi normalnom održavanju vida, nije nas zaboravio ni kada je riječ o normalnoj funkciji imunološkog sustava te zaštiti stanica od oksidativnog stresa! Očaravajuće prednosti, zar ne?


Magnezij je jedan od najčešćih minerala koji postoje. U prirodi, magnezij često postoji kao sol magnezijevog klorida u oceanu ili čisti magnezij u biljnom klorofilu. To je drugi najzastupljeniji element koji se nalazi u ljudskim stanicama, a odgovoran je za upravljanje stotinama biokemijskih reakcija u ljudskom tijelu. Kao pozitivan ion, magnezij regulira enzimske sustave u cijelom ljudskom tijelu. To znači da je magnezij uključen u većinu tjelesnih funkcija potrebnih za život. Isto kao i cink, magnezij možeš pronaći i u obliku namirnica, kao što je lisnato povrće, orašasti plodovi i grah, i u obliku dodatka prehrani. Magnezij doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti, ravnoteži elektrolita, normalnom metabolizmu stvaranja energije i normalnom funkcioniranju živčanog sustava. Uz to, moglo bi se reći da je magnezij broj 1 kada je riječ o doprinosu normalnoj funkciji mišića! Znamo da te zanima zašto, a evo i razloga! U cijelom tijelu magnezij je odgovoran za opuštanje mišićnih vlakana nakon što se kontrahiraju. To ti omogućuje da se krećeš na određene načine i sprječava grčeve uzrokovane trajno zgrčenim mišićima. Bez magnezija koji bi pokretao tvoje mišićne pokrete, osjećao bi se slabo i letargično nakon osnovnih radnji, poput penjanja stepenicama. Uz to, magnezij doprinosi i  sintezi bjelančevina, psihološkoj funkciji, održavanju normalnih kostiju i zubi te ima ulogu u procesu dijeljenja stanica.


Dosad smo već naučili važnost sljedećeg dodatka prehrani, a to je mineral koji je neophodan za naš život - kalcij! Da te podsjetimo - ako u svojoj prehrani nemaš dovoljno kalcija za održavanje odgovarajuće razine u krvi, tada tvoje tijelo povlači kalcij iz kostiju. Ako se kalcij često uzima iz tvojih kostiju, one će s vremenom postati slabije i mogućnost loma bit će veća. Isto tako, kada je riječ o kalciju, tijelo uvijek daje prednost krvi u odnosu na kosti. To je zato što krv prenosi kalcij po tijelu za kritične funkcije kao što su kontrakcije srca i mišića. Zbog toga je važnije održavati razinu kalcija u krvi u odnosu na razinu u kostima. Kalcij svaki dan gubimo kroz našu kožu, nokte, kosu, znoj, urin i izmet te je stoga unos dovoljne količine kalcija od velike važnosti. Kako za kosti, kalcij doprinosi normalnom zgrušavanju krvi, normalnom metabolizmu stvaranja energije, prijenosu živčanih impulsa, normalnoj mišićnoj funkciji te funkciji probavnih enzima. 

Naše tijelo ne može proizvesti vlastiti kalcij, zato je važno unositi dovoljno kalcija iz hrane koju jedemo kao što su mliječni proizvodi, soja, losos, bademi, tofu, grah i zeleno lisnato povrće. 

Dolazimo do zadnjeg sastava koji čini naš novi dodatak prehrani, a to je Vitamin D3! Vitamin D3 doprinosi normalnoj apsorpciji kalcija i fosfata. Uz to, ovaj vitamin također doprinosi održavanju normalnih kostiju i normalnoj funkciji mišića te podržava imunološki sustav. Vitamin D3 ima ulogu i u podizanju tvoga raspoloženja i koncentraciji, što podrazumijeva doprinos poboljšanju rada mozga. Jedna od najvažnijih funkcija vitamina D uključuje doprinos imunološkom sustavu i poboljšanje njegove funkcije

Unos svakog od navedenih minerala je od velike važnosti za tvoj organizam, a kako bismo ti olakšali unos, donosimo ti sva 4 minerala u jednom dodatku! Zato napravi dobro za sebe i uzmi Calcium 450 mg + Magnesium + Zinc + D3 PREMIUM kvalitete!

Tvoj Garden TIM

Vezani proizvodi
Kalcij + Magnezij + Cink Premium BioLife 60tbl
24,42 | 183,99 kn

Klub vjernih kupaca

Prijavom u klub vjernih kupaca ostvaruješ trajni popust od 5% do 13% koji vrijedi zauvijek!

PRIDRUŽI SE KLUBU