Prednosti kalcija za ljepotu za koje još nisi čula
Datum objave Petak, 05 Svibanj 2023

Prednosti kalcija za ljepotu za koje još nisi čula

U zadnje vrijeme ti je koža suha, a nokti krhki i skloni su pucanju? 
U tom slučaju ovo je blog upravo za tebe!
Danas ćemo govoriti o mineralu koji se obično povezuje s jakim kostima i zubima - kalciju. Međutim, on igra i važnu ulogu u obnovi kože.
Vanjski sloj kože sadrži većinu kalcija, a njegov nedostatak može naštetiti zdravlju kože, te uzrokuje da tvoja koža izgleda krhko i suho. 
U nastavku ćemo ti otkriti kako kalcij pomaže u obnovi kože i kako ga možemo koristiti za postizanje zdravije i ljepše kože.

Podržava normalan rast stanica kože

Kalcij je važan sastojak koji podržava normalan rast stanica kože. Kada se koža ošteti, na primjer, zbog opeklina ili rana, tijelo reagira stvaranjem novih stanica kože kako bi se popravilo oštećenje. Kalcij igra važnu ulogu u tom procesu stvaranja novih stanica, jer pomaže u njihovom razvoju i jačanju.

Poboljšava hidrataciju kože

Kalcij igra važnu ulogu u održavanju ravnoteže vode u tijelu. Kada koža nije dovoljno hidratizirana, to može dovesti do suhe, ispucane i iritirane kože. Kalcij pomaže u održavanju hidratacije kože tako da pomaže u održavanju normalne funkcije barijere kože koja zadržava vlagu.

Poboljšava elastičnost kože

Kalcij igra ulogu u stvaranju kolagena, proteina koji čini oko 75% naše kože i daje joj elastičnost i čvrstoću. Kada se koža ošteti, proizvodnja kolagena može biti narušena. Kalcij može pomoći u održavanju normalne razine kolagena u koži i tako poboljšati njenu elastičnost.

Kako se kalcij može koristiti za poboljšanje obnove kože?

Prirodnim kremama koje sadrže kalcij

Kalcij se može koristiti na nekoliko načina kako bi se poboljšala obnova kože. Jedan od načina je korištenje kozmetičkih proizvoda koji sadrže kalcij. Ti proizvodi mogu pomoći u poboljšanju hidratacije kože i povećanju njene elastičnosti.

Dodatkom prehrani Kalcij + Vitamin D3 Premium

Drugi način je korištenje dodataka prehrani koji sadrže kalcij. Uzimanje dodataka prehrani koji sadrže kalcij doprinose poboljašnju zdravlja kože. Kalcij se često koristi u kombinaciji s vitaminom D. Vitamin D pomaže u apsorpciji kalcija u tijelu, što ga čini važnim za zdravlje kostiju i zubi, ali i za zdravlje kože. Kalcij i vitamin D mogu zajedno poboljšati hidrataciju kože i povećati njenu elastičnost.
Savršen za to je dodatak prehrani Kalcij + Vitamin D3 Premium BioLife, kojeg trenutno, do 15.5., možeš pronaći na bruutalnih 50% popusta!

Dodatkom prehrani Kalcij + Magnezij + Cink + D3 Premium

Kalcij se također može koristiti u kombinaciji s drugim sastojcima koji su korisni za kožu. Primjerice, kombinacija kalcija, magnezija i cinka može pomoći u poboljšanju hidratacije kože i obnovi suhe kože. Odličan dodatak prehrani za to je Kalcij + Magnezij + Cink + D3 Premium BioLife.

Collagenom Hair, Skin & Nails Premium

Kombinacija kalcija i kolagena može poboljšati elastičnost kože i smanjiti vidljivost bora. Upravo to možeš pronaći u dodatku prehrani Hair, Skin & Nails Premium BioLife.

Zdravom prehranom

Uz to, važno je napomenuti da unos kalcija putem prehrane također može imati pozitivan učinak na zdravlje kože. Kalcij se nalazi u mnogim namirnicama, uključujući mliječne proizvode, zeleno povrće poput brokule i kelja, te orašaste plodove poput badema i lješnjaka. Redoviti unos ovih namirnica može pomoći u poboljšanju zdravlja kože.

 

U zaključku, kalcij igra važnu ulogu u obnovi kože, poboljšanju hidratacije i elastičnosti. Kalcij se može koristiti na nekoliko načina kako bi se poboljšalo zdravlje kože, uključujući korištenje kozmetičkih proizvoda, uzimanje dodataka prehrani i unos kalcija putem prehrane. Kombinacija kalcija s drugim sastojcima može dodatno poboljšati njegov učinak na kožu. Stoga, ako želiš poboljšati zdravlje kože, ne zaboravi na kalcij kao jedan od ključnih sastojaka.

Tvoj Garden Tim

Vezani proizvodi
-50%
Kalcij + Magnezij + Cink Premium BioLife 60tbl
24,42 12,21
Najniža cijena u zadnjih 30 dana:20,76
-50%
Kalcij 400mg + Vitamin D3 5mcg Premium BioLife 60tbl
14,73 7,37
Najniža cijena u zadnjih 30 dana:12,52

Klub vjernih kupaca

Prijavom u klub vjernih kupaca ostvaruješ trajni popust od 5% do 13% koji vrijedi zauvijek!

PRIDRUŽI SE KLUBU