Ako nas pitaš, dugi i vrući dani zahtijevaju što manje umaranja, a što više uživanja. Dok umaranje uključuje dugotrajno kuhanje raznih i kompliciranih jela, uživanje obuhvaća guštanje u gurmanskim i laganim zalogajima. Pitaš se kako napraviti idealan spoj? Mi imamo savršeno rješenje! Kako bismo ti olakšali kuhanje u toplom periodu koji je pred nama, donosimo ti 3 preukusne salate koje će te svojim okusom, izgledom i jednostavnošću oboriti s nogu, a uz to su i super lagane!
1. glavni sastojak: Tjestenina Penne
Znamo da kad većina vidi da je glavni sastojak tjestenina - srce im postane kao planina! Integralna tjestenina penne od pira, dobivena je korištenjem samo organskog pira uzgojenog u Italiji. Dobar je izvor vlakana, a hrapava površina tjestenine daje joj posebnu moć upijanja začina. Ova je tjestenina izvrsna za brz i cjelovit obrok, a to će dokazati ova slasna šarena salata:
Sastojci:
- 200 g integralne tjestenine penne od pira Alce Nero
- 1/2 šalice badema u listićima Dennree
- 2 žlice ekstra djevičansko maslinovo ulje Dennree
- 2 žlice Teriyaki umaka Arche
- 1 žlica sezamovog ulja Sabo
- 1 žlica soja umaka tamari Yakso
- 1 žlica meda livade Alce Nero
- Prstohvat himalajske soli Garden
- ¼ mljevenog crnog papra Sonnentor
- 1/4 glavica crvenog kupusa, tanko narezana (2 šalice)
- 1/4 glavica zelenog kupusa, tanko narezana (2 šalice)
- 5 glavice luka, tanko narezanog
- 1 velika mrkva, izrezana na male trakice
- 2 žlice sjemenke sezama Garden
- 2 oguljene mandarine
- 1 avokado, narezan na kockice
Priprema:
1. korak: Skuhanu tjesteninu i bademe dodaj na tavu, dodaj maslinovo ulje i lagano prži do zlatne boje, 6 do 8 minuta, jednom miješajući. Pusti da se potpuno ohladi.
2. korak: Pomiješaj maslinovo ulje, Teriyaki umak, sezamovo ulje, soja umak i med u velikoj zdjeli te začinite solju i paprom.
3. korak: Dodaj crveni i zeleni kupus, luk, mrkvu i sjemenke sezama. Ostavi da odstoji najmanje 20 minuta i do 4 sata u hladnjaku, povremeno miješajući.
4. korak: Neposredno prije posluživanja umiješaj mandarine, avokado, ohlađenu tjesteninu i bademe i promiješaj da se sjedine.
2. glavni sastojak: Kus kus
Kus kus je tradicionalna namirnica koja potječe iz sjeverne Afrike. Vrlo je laganog i nježnog okusa koji će se savršeno uklopiti u ovu PREukusnu salatu!
Sastojci:
- 100 g kus kusa integralnog Garden
- 200 ml vrućeg povrtnog temeljca s malo soli
- 2 mlada luka
- 1 crvena paprika
- ½ krastavca
- 50 g feta sira Tharros, narezanog na kockice
- 2 žlice pesta genovese Alce nero
- 2 žlice pinjola Dennree
Priprema:
1. korak: Ubaci kus kus u veliku posudu i prelij temeljcem. Ostavi 10 min dok se sav temeljac ne upije.
2. korak: Nareži luk, papriku i krastavac na sitne kockice. Dodaj ih kus kusu, umiješaj pesto, izmrvi fetu.
3. korak: Pospi pinjolima i posluži.
3. glavni sastojak: Seitan dimljeni
Trećoj salati lagani i topli okus nije stran - glavni sastojak je dimljeni seitan. Dimljeni seitan napravljen je od domaće pšenice iz ekološkog uzgoja. Znamo da ti sline već cure, stoga se bacimo na sastojke!
Sastojci:
- 200 g Seitana dimljenog Garden
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja Dennree
- 1 manja zelena salata
- 1 crvena paprika
- 2 rajčice
- 1 srednji avokado
- 1/3 šalice crnih maslina kalamata bez koštica Verde
- 2 mladog luka
- 1 žličice dimljene paprike Sonnentor
- 2 žlice majoneze delikates Dennree
Priprema:
1. korak: Izreži dimljeni seitan na trakice.
2. korak: Zagrij maslinovo ulje u široj tavi, dodaj seitan i pirjaj do zlatno smeđe boje, često miješajući, oko 8 minuta. Makni s vatre i ostavi sa strane.
3. korak: U zdjeli za miješanje pomiješaj sitno nasjeckanu zelenu salatu, paprike, rajčice, avokado, masline i mladi luk. Dodaj seitan i sve zajedno promiješaj.
4. korak: Dodaj začine i majonezu pa ponovno promiješaj i posluži!
Dobar tek!