Medom i jabučnim octom protiv kolesterola
Datum objave Četvrtak, 17 Veljača 2022

Medom i jabučnim octom protiv kolesterola

Kolesterol je vrsta lipida ili masti koju proizvodi jetra, a koristan je za mnoge procese u ljudskom tijelu kao što je stvaranje vitamina D i za proizvodnju mnogih hormona koji se koriste u nekoliko staničnih membrana. No, kada kolesterol postane povišen, trebali bismo poraditi na njegovom snižavanju. 

Hm..Med u kombinaciji s jabučnim octom. Zvuči kao bljutava i nekorisna kombinacija dvaju proizvoda čiji spoj nema nikakvu svrhu. No, iza mješavine ovih proizvoda stoji napitak za detoksikaciju koji uključuje miješanje nečeg jako slatkog s nečim vrlo kiselim čije konzumiranje ima mnogo prednosti, a neke od njih su da može doprinijeti smanjenju kolesterola. 

Uz to što je prepun vitamina B i probiotika, jabučni ocat može biti vrlo koristan dodatak tvojoj prehrani. Jabučni ocat proizvodi se od jabučnog vina. To funkcionira tako da se vino od jabuke proizvodi fermentacijom od svježe prešanog soka od jabuke. U tom procesu marljivi kvasci pretvaraju šećer jabuka u alkohol u nedostatku zraka te kada se jabukovača čuva na toplom i otvorenom, proizvodi se jabučni ocat. Bakterije octene kiseline fermentiraju alkohol uz pomoć kisika u octenu kiselinu. Ovaj proces proizvodnje traje nekoliko tjedana, ali vrijedi!

U jednostavni recept napitka koji sadrži jabučni ocat dodali smo i hranjivi med tako da ima bolji okus, ali i veću količinu prednosti. Med je vječni pobjednik kad je riječ o borbi s kolesterolom te dnevna doza meda doprinosi značajnoj kontroli razine kolesterola. Određeni minerali u medu kao što su kalij, kalcij, natrij mogu pomoći tijelu da suzbijaju kolesterol.
Prilikom kupnje jabučnog octa i meda obratite pozornost na organsku kvalitetu.


Sastojci:
1 žlica organskog jabučnog octa
1 čajna žličica meda
1/2 šalice tople vode
Sve pomiješajte drvenom žlicom i pijte po 1 šalicu svako jutro natašte.
 
Mješavina jabučnog octa i meda sadrži vitamine C, E, B12, K i minerale poput kalija i fosfora te su snažan izvor antioksidansa. Sve su to potrebne hranjive tvari koje doprinose imunološkom sustavu, kao i smanjenju kolesterola.

Vezani proizvodi
Med livada BIO Alce nero 400g
11,35 | 85,52 kn
Ocat jabučni BIO Alce Nero 500ml
3,25 | 24,49 kn

Klub vjernih kupaca

Prijavom u klub vjernih kupaca ostvaruješ trajni popust od 5% do 13% koji vrijedi zauvijek!

PRIDRUŽI SE KLUBU