Kalcij + Vitamin D3 = Sretne kosti
Datum objave Ponedjeljak, 12 Rujan 2022

Kalcij + Vitamin D3 = Sretne kosti

Kalcij je mineral neophodan za naš život. Ako u svojoj prehrani nemaš dovoljno kalcija za održavanje odgovarajuće razine u krvi, tada tvoje tijelo povlači kalcij iz kostiju. To je u redu s vremena na vrijeme, no znaš li gdje nastaje problem? Ako se kalcij često uzima iz tvojih kostiju, one će s vremenom postati slabije i mogućnost loma biti će veća. Isto tako, kada je riječ o kalciju, tijelo uvijek daje prednost krvi u odnosu na kosti. To je zato što krv prenosi kalcij po tijelu za kritične funkcije kao što su kontrakcije srca i mišića. Zbog toga je važnije održavati razinu kalcija u krvi u odnosu na razinu u kostima.

Kalcij svaki dan gubimo kroz našu kožu, nokte, kosu, znoj, urin i izmet te je stoga unos dovoljne količine kalcija od velike važnosti. Kako za kosti, kalcij igra vrlo važnu ulogu u tijelu kada je u pitanju normalna funkcija živaca, stanica i mišića

Naše tijelo ne može proizvesti vlastiti kalcij, zato je važno unositi dovoljno kalcija iz hrane koju jedemo kao što su mliječni proizvodi, soja, losos, bademi, tofu, grah i zeleno lisnato povrće. 

S druge strane, tu je i Vitamin D o kojemu smo najbitniju stavku već naučili - pomaže tvome tijelu da apsorbira kalcij. Slično kao i kalcij, vitamin D poznat je po svojoj važnosti za zdravlje kostiju. Kosti su žive i neprestano se preoblikuju. To znači da im je, kao i svim tkivima, potrebna stalna opskrba hranjivim tvarima. Vitamin D radi s drugim hormonima kako bi osigurao optimalnu razinu kalcija u krvi. Kada ima dovoljno kalcija u krvi, sav višak se skladišti u kostima. Tada se kosti mineraliziraju i jačaju. Kada u krvi nema dovoljno kalcija, dvije se stvari dogode da povise tu razinu. Prvo, vitamin D pohranjen u jetri se aktivira kako bi pomogao apsorbirati više kalcija iz hrane. Drugo, tijelo uklanja kalcij pohranjen u kostima kako bi podiglo razine u krvi.
Dakle, logično je da, uzeti zajedno kalcij i vitamin D ima potencijal da budu moćan tim kada je riječ o održavanju kostiju zdravim i jakim tijekom cijelog života i idealno, otpornim na lomove. Predstavljamo ti super rješenje! Za doprinos prevenciji razine kalcija u krvi ljudima koji ovaj spoj ne unosi dovoljno kroz prehranu, predstavljamo novi dodatak prehrani - Kalcij 400 mg + Vitamin D3

 
Tvoj Garden TIM

Klub vjernih kupaca

Prijavom u klub vjernih kupaca ostvaruješ trajni popust od 5% do 13% koji vrijedi zauvijek!

PRIDRUŽI SE KLUBU