Kako riješiti problem nadutosti? Otkriti ćemo ti tajnu!
Datum objave Četvrtak, 19 Siječanj 2023

Kako riješiti problem nadutosti? Otkriti ćemo ti tajnu!

Primjećuješ da se u posljednje vrijeme sve više upotrebljava rečenica ‘’Kako sam napuhan.’’. Iako su iza nas blagdani koji za sobom potežu hranu i pića koja dugoročno uzrokuju nadutost, taj se problem sve češće javlja, a sve teže se dolazi do kvalitetnog i pouzdanog rješenja koje će učinkovito riješiti taj problem. 
Nadutost je česta probavna tegoba s kojom se susreću osobe svih dobi i spola.
Pitaš se zašto je bitno održavati zdravlje probavnog sustava? Naša sposobnost probave i apsorpcije hranjivih tvari iz hrane sastavni je dio funkcije svakog drugog organa i organskog sustava u tijelu. Aminokiseline, vitamini i minerali koje dobivamo našom prehranom pretvaraju se u hormone, neurotransmitere i stanice koje su nam potrebne za svaku pojedinu tjelesnu funkciju.

Tvoje raspoloženje zapravo ovisi o vitaminima B skupine koje unosiš prehranom. Tvoji hormoni nastaju iz prehrambenih masti i kolesterola, a ako ne jedeš ili ne apsorbiraš te masti, to može utjecati na tvoju ravnotežu hormona. Tvoja štitnjača i metabolizam ovise o specifičnim mineralima koje dobivaš iz hrane – sve dok ih apsorbiraš na odgovarajući način.

Kada tvoj probavni sustav ‘’ne funkcionira’’ tj. pojave se probavne smetnje, možda ne izvlačimo hranjive tvari iz hrane optimalno, unatoč tome što jedemo "zdravu" prehranu. 
Ako imaš niske razine željeza, vitamina B12, vitamina D ili drugih minerala i vitamina, to može značiti da ili ne jedete dovoljno te hranjive tvari ili da je ne apsorbirate učinkovito iz hrane. 
Uz to, simptomi poput slabog apetita, mučnine, nadutosti, proljeva ili rijetke stolice, grčeva u želucu ili boli, ukazuju na to da možda ne probavljate i ne apsorbirate optimalno. Za otkrivanje uzroka i dugoročno rješavanje tog problema donosimo ti 3 tajne pomoću kojih ćeš reći zbogom nadutosti!

1. Saznaj što uzrokuje nadutost

Prije nego što ti misli odu na to da započneš s dijetama kako bi se tvoja nadutost smanjila, moraš znati da nije isto što i višak masnih naslaga na donjem dijelu trbuha, već da postoji nešto što je uzrokovalo nakupljanju plinova u tvojim crijevima. Stoga prvi korak neka ti bude vraćanje misli unazad i saznavanje što je razlog tvojoj nadutošću, te samim time i testiranje svoga tijela na određene namirnice ili procese.

2. Nauči ublažiti doživljaj stresa

Stres ima značajan utjecaj na zdravlje tvojih crijeva. On čini živčane završetke u našem probavnom traktu osjetljivijima, uzrokujući veću razinu nelagode kao odgovor na rastezanje u našim crijevima koje je povezano s nadutošću.
Pokušaj stvoriti neke strategije koje ti pomažu ublažiti doživljaj stresa. Neki primjeri uključuju sudjelovanje u ugodnom kretanju kao što je joga, izdvajanje vremena za ležerne aktivnosti ili vođenu meditaciju.

3. Immunobiotics kao igra na sigurno

Ako govorimo o dodatku prehrane koji će doprinijeti regulaciji tvoje probave, jačanju imuniteta i poboljšanju crijevne flore, onda je to zasigurno Imunobiotics Complex - Kompleks Lactobacillus, Bifidobacterium i Streptococcus. Uz to, ovaj dodatak prehrani sprječava pojavu probavnih poremećaja, drugim riječima, podupire redovitu i zdravu probavu te pomaže u borbi protiv nadutosti i zatvora.

Tvoj Garden TIM

Klub vjernih kupaca

Prijavom u klub vjernih kupaca ostvaruješ trajni popust od 5% do 13% koji vrijedi zauvijek!

PRIDRUŽI SE KLUBU