Kada znaš da je tvom tijelu potreban Vitamin D3?
Datum objave Subota, 06 Kolovoz 2022

Kada znaš da je tvom tijelu potreban Vitamin D3?

Jesi  li i ti jedan od onih tipova ljudi koji kada idu uživati na sunce uz kavicu, kažu da idu po dozu svog Vitamina D? Mnogi jesu, i istina je - većina vitamina D dobiva se iz sunčeve svjetlosti. No s druge strane, količina izloženosti suncu potrebna za održavanje dovoljnih količina varira o mnogočemu, kao što je dob osobe, boja kože, godišnje doba, dio dana, navike odijevanja i korištenje kreme za sunčanje. Oni koji se ne izlažu dovoljno suncu morali bi svoj unos vitamin D pronalaziti u hrani, ali za učinkovitije i jednostavnije prirodno rješenje tu je idealan dodatak prehrani u našoj ponudi - Vitamin D3 5000IU!

Vitamin D doprinosi normalnoj apsorpciji kalcija i fosfata. Uz to, doprinosi održavanju normalnih kostiju i normalnoj funkciji mišića te podržava imunološki sustav. Vitamin D ima ulogu i u podizanju tvoga raspoloženja i koncentraciji, što podrazumijeva doprinos poboljšanju rada mozga.
Pitaš se što to znači da doprinosi normalnoj apsorpciji kalcija i fosfata te što je to uopće? Kalcij je najčešći mineral u tijelu. Većina ovog elementa nalazi se u našim kostima i zubima, a potrošnja kalcija trebala bi biti dovoljna za održavanje zdravih kostiju i zuba. No, neadekvatan unos kalcija može rezultirati bolovima u zglobovima s ranim početkom osteoartritisa i gubitkom zuba. Slično je i s fosfatom koji je zapravo obilan element u tijelu i neophodan je za širok raspon ključnih bioloških procesa. 
Jedna od najvažnijih funkcija vitamina D uključuje doprinos imunološkom sustavu i poboljšanje njegove funkcije. Potiče proizvodnju T-stanica i pomaže u pravilnom odgovoru na virusne infekcije, kao što su prehlada, gripa i druge bolesti u zajednici uzrokovane virusima, bakterijama i gljivicama.


Vitamin D povezan je i s nizom tjelesnih procesa, uključujući funkciju mozga koja doprinosi boljoj koncentraciji i pamćenju. Receptori za vitamin D mogu se naći u svim dijelovima mozga i leđne moždine. 
Smatra se da vitamin D blagotvorno djeluje na mozak tako što smanjuje upalu i čuva neurone. Također, postoji odnos između razine vitamina D i uspješnosti na mentalnim testovima ljudi, što dokazuje i doprinos pozornosti, odnosno koncentracije. 

Zato nemoj čekati sutra, napravi dobro za svoje tijelo i unosi samo kvalitetno i prirodno - a mi ti možemo biti jedan od koraka da živiš baš onako kako i zaslužuješ!

Tvoj Garden TIM

Klub vjernih kupaca

Prijavom u klub vjernih kupaca ostvaruješ trajni popust od 5% do 13% koji vrijedi zauvijek!

PRIDRUŽI SE KLUBU