Očekivano - mjesec srpanj dobio je zasluženu titulu mjeseca sladoleda! Desert koji je dio asocijacije kad govorimo o ljetu, a ujedno je zauzeo nezamjenjivo mjesto za osvježavajući obrok za rashlađivanje prilikom toplinskog udara. Mnogo je vrsta ukusnih sladoleda, no, za još bolji doživljaj ljeta odlučili smo te nagraditi s 3 domaća sladoleda koji, osim što su nevjerojatno jednostavni za pripremu, izuzetno su osvježavajući i lagani. Slijedi recepte! :D
1. Mango
Ma što ima bolje od spoja jednostavne pripreme i ukusne kombinacije sastojaka? Za vrijeme ljeta - ništa! Za početak donosimo ti nikad jednostavniji recept od samo 3 sastojka od kojih možeš napraviti kremasti i ukusni veganski sladoled od manga!
Sastojci:
- 2 šalice manga narezanog na kockice
- ¼ šalice xylitol brezinog šećera Garden
- 2 šalice kokosovog mlijeka Dennree
Priprema:
- korak: mango narezan na kockice stavi u blender i blendaj dok ne dobiješ kremasti pire.
- korak: pomiješaj pire od manga i šećer u malom loncu i pirjaj oko 10 minuta, ili dok se ne zgusne. (Često miješaj!)
- korak: smjesu od manga vrati natrag u blender, dodaj kokosovo mlijeko i miješajte dok smjesa ne postane glatka.
- korak: ulij smjesu u posudu za zamrzavanje i zamrzni dok ne postane čvrsta. Svaki zamrzivač je drugačiji, ali zamrzavanje treba trajati 3-4 sata.
- korak: neiskorišteni sladoled čuvaj u hermetički zatvorenoj posudi u zamrzivaču.

2. Sladoled od višnje i komadića čokolade - da te osvježe i zaslade!

Znaš li što dobiješ kad spojiš kokosovo mlijeko s omiljenim voćem? Nevjerojatno osvježenje! Donosimo ti još jedan recept za sladoled koji je prošaran prefinim trešnjama i komadićima tamne čokolade.
Sastojci:
- 3/4 šalice komadića indijskih oraščića Dennree
- 400ml kokosovog mlijeka Dennree
- 1/4 šalice javorovog sirupa Dennree
- 1 žličica vanilije u prahu Sonnentor
- 3 šalice svježih ili smrznutih trešanja
- 1/3 šalice komadića tamne čokolade Alce nero
Postupak:
- korak: indijske oraščiće namoči 2 sata.
- korak: ocijeđene oraščiće, kokosovo mlijeko, 2 šalice trešanja, javorov sirup i ekstrakt vanilije stavi u blender i izmiksaj dok smjesa ne postane glatka i kremasta.
- korak: nakon što smjesa postane potpuno glatka, dodaj komadiće tamne čokolade i 1 šalicu trešanja.
- korak: ulij smjesu u posudu za zamrzavanje i zamrzni dok ne postane čvrsta. Svaki zamrzivač je drugačiji, ali zamrzavanje treba trajati 3-4 sata.
- korak: neiskorišteni sladoled čuvaj u hermetički zatvorenoj posudi u zamrzivaču.
3. Spoj matche i avokada - za najkremastiji sladoled ikada!
Lako je imati savršeno privlačnu zelenu boju uz veganski matcha sladoled od avokada! Ovaj jednostavan recept za domaći sladoled od avokada napravljen je od samo nekoliko sastojaka i ne zahtijeva aparat za sladoled, a uz to, ne sadrži mliječne proizvode, te je potpuno bez glutena i rafiniranog šećera!
Sastojci:
- 3 zrela avokada
- ¾ šalice napitka od kokosa Provamel
- ¼ šalice javorovog sirupa Dennree
- 1 žlica soka od limete
- 1 žlica matcha praha BioLife
- 1 žlica vanilije u prahu Sonnentor
- ½ žličice soli himalajske Garden
- Sjeckana pistacija, kakao zrna i listovi mente, za posluživanje po želji.
Postupak:
- korak: sve sastojke stavi u blender i blendaj dok smjesa ne postane potpuno glatka.
- korak: ulij smjesu u posudu za zamrzavanje i zamrzni dok ne postane čvrsta. Svaki zamrzivač je drugačiji, ali zamrzavanje treba trajati 3-4 sata.
- korak: prije posluživanja po želji pospi nasjeckanim pistacijama, kakao zrncima i listovima mente.
- korak: neiskorišteni sladoled čuvaj u hermetički zatvorenoj posudi u zamrzivaču.
Dobar tek!