5 super stvari koje će ti se dogoditi ako ćeš svakodnevno uzimati KOLAGEN
Datum objave Četvrtak, 04 Studeni 2021

5 super stvari koje će ti se dogoditi ako ćeš svakodnevno uzimati KOLAGEN

Kolagen je jedan od najpopularnijih dodataka na tržištu. Podržava normalan rast kose i noktiju te zdravu kožu.

Iz tog razloga, dodaci s kolagenom često se povezuju samo s vanjskom ljepotom.

Međutim, kolagen je mnogo više od proizvoda za njegu kože, kose i noktiju. Nudi brojne druge pogodnosti o kojima bi svakako trebala znati.

Saznaj što je kolagen, koje prednosti nudi i zašto je potrebno uzimati kolagen.

Što je kolagen?

Kolagen je jedan od najzastupljenijih proteina u tijelu. Postoji do 18 znanstveno potvrđenih vrsta kolagena koji sudjeluju u raznim metaboličkim procesima i podržavaju tkivne strukture tvog tijela iznutra.

Kolagen daje snagu, strukturu i elastičnost kostima, koži, mišićima, tetivama, ligamentima i hrskavici.

Kako starimo, tijelo proizvodi manje kolagena, što dovodi do vidljivih znakova starenja kao što su bore. S vremenom naša tijela jednostavno nisu u stanju nadoknaditi kolagen koji izgubimo tako brzo koliko se on razgrađuje. Nakon 20. godine, gubimo oko 1% našeg kolagena svake godine.

Kako ćeš znati da ti nedostaje kolagena?

S godinama se nedostatak kolagena najviše vidi u teksturi kože i vezivnog tkiva. Kod žena pad kolagena također može dovesti do slabijeg vezivnog tkiva na nogama.

Međutim, kada liječnik dijagnosticira nedostatak, on se uglavnom očituje u usporavanju metabolizma. Središnje organske funkcije više se ne mogu ispravno obavljati. Posljedice su umor, koncentracija i problemi s pamćenjem. Nadalje, u slučaju dugotrajnog nedostatka kolagena može doći do jakih bolova u zglobovima i značajno povećane sklonosti ozljedama ligamenata i tetiva.

Pogledaj kojih će ti se 5 super stvari dogoditi ako ćeš ga svakodnevno uzimati:

1. Poboljšano zdravlje zglobova

Kako starimo, naši zglobovi se počinju lomiti. Konkretno, hrskavica zglobova postaje degradirana.

Postoje dokazi da dodaci kolagena mogu doprinijeti u obnavljanju ili sprječavanju trošenja hrskavice u zglobovima. Neka istraživanja su pokazala da uzimanje kolagena može pomoći u ukupnom smanjenju bolova u zglobovima. Teorija je da se dodatni kolagen može akumulirati u hrskavici i potaknuti tkiva na proizvodnju kolagena. To može dovesti do manje upale, bolje potpore za tvoje zglobove i manje boli.

 

2. Jačanje kostiju

Tvoje kosti se uglavnom sastoje od kolagena, koji im daje strukturu i pomaže im da budu jake.

S godinama kosti postaju krhkije i treba im dulje da zacijele.

Istraživanja su pokazala da svakodnevno uzimanje kolagena može pomoći u jačanju kostiju, usporiti proces starenja koji ih čini krhkim i pomoći tijelu da izgradi novu koštanu tvar.

 

3. Poboljšanje kože

Da, istina je! Pokazalo se da dodaci kolagena poboljšavaju elastičnost i hidrataciju kože. Kako starimo, tijelo proizvodi manje kolagena, što dovodi do suhe kože i stvaranja bora. Nekoliko studija pokazalo je da peptidi kolagena mogu pomoći u usporavanju starenja kože smanjujući bore i suhoću.

Učinci dodataka kolagenu na smanjenje bora pripisuju se njihovoj sposobnosti da stimuliraju tijelo da proizvodi vlastiti kolagen.

 

4. Izgraditi mišićnu masu

Između 1-10% mišićnog tkiva sastoji se od kolagena. Dakle, to je iznimno važan protein za izgradnju mišića i normalno funkcioniranje mišića. Sportaši koriste peptide kolagena kako bi skratili vrijeme oporavka nakon intenzivnog vježbanja. Naporna aktivnost opterećuje mišićna vlakna, kao i ovojnicu vezivnog tkiva, pa tijelu treba vremena da se oporavi prije sljedećeg treninga. Peptidi kolagena mogu skratiti vrijeme oporavka. Istraživači sugeriraju da uzimanje kolagena može potaknuti sintezu mišićnih proteina kao što je kreatin i stimulirati rast mišića nakon vježbanja.

 

5. Rast kose i jači nokti

Dok muškarci često pate od gubitka kose nakon određene dobi, postoje i mnoge žene koje moraju iskusiti stanjivanje kose.

Ako i ti patiš od opadanja kose, preporučuje se uzimanje kolagena. Kolagen može pozitivno utjecati na rast tvoje kose i osigurati jače nokte.

 

Naruči svoj vlastiti dodatak prehrani Collagen Premium.

Kolagen preuzima autoritativnu funkciju za gotovo sve zglobove i strukture tkiva, a posebno se preporučuje veganima, sportašima i osobama koje pate od stresa kako bi se suprotstavili kognitivnim problemima ili prekomjernom trošenju hrskavice.

Kolagen također može imati pozitivan utjecaj na ljepotu: podržava hidrataciju i elastičnost kože te može ojačati vezivno tkivo. Kosa i nokti također imaju koristi od dodataka kolagenu.

Kao i uvijek, preporučujemo da obratiš pozornost na čist i prirodan sastav sastojaka u dodacima kolagena.

Naruči svoj dodatak kolagenu i uživaj u brojnim pogodnostima!

Tvoj Garden

Vezani proizvodi
-20%Novo!
Hair, Skin & Nails Premium BioLife 500ml
Bez mliječnih proizvodaBez jajaBez glutena
249,00 kn199,20 kn
-20%Novo!
Vegan Collagen Premium BioLife 500ml
Bez mliječnih proizvodaBez jajaBez glutena
249,00 kn199,20 kn
-20%Novo!
Collagen Premium BioLife 500ml
Bez mliječnih proizvodaBez jajaBez glutena
259,00 kn207,20 kn
-20%Novo!
Joint Support Premium BioLife 500ml
Bez mliječnih proizvodaBez jajaBez glutena
259,00 kn207,20 kn
-20%Novo!
Collagen Premium prah BioLife 300g
Bez mliječnih proizvodaBez jajaBez glutena
259,00 kn207,20 kn

Klub vjernih kupaca

Prijavom u klub vjernih kupaca ostvaruješ trajni popust od 5% do 11% koji vrijedi zauvijek!

PRIDRUŽI SE KLUBU