Ljubitelj si maslaca od kikirikija a još uvijek ne znaš što se održava 12. lipnja? Uh.. U redu, reći ćemo ti - na taj se dan obilježava dan keksića s maslacem od kikirikija. O da! Ti savršeni keksi.. Savršen miris, savršena tekstura.. Neodoljivo je samo razmišljati o njima. Keksi od maslaca od kikirikija jednostavno su pun pogodak u svim oblicima i u svakoj dobi dana i godine. Ali, kad čuješ ‘SAVRŠENI KEKSI’, što ti prvo padne na pamet - neodoljivo hrskavi, idealna kombinacija više okusa, ‘oni bakini…’ ili savršena dopuna mlijeku? Donosimo ti fantastičan recept koji će zadovoljiti upravo sve od navedenog, a 3 glavne tajne su: komadići čokolade, komadići kikirikija i ekstrakt vanilije!
Ne dozvoli da ovaj recept postane samo još jedna slika zaslona u tvojoj galeriji, stoga ti predlažemo da, ako već nećeš sebi, napraviš ove jednostavne kekse osobi za koju znaš da je kikiriki maslac jedna od namirnica koju bi jela svaki dan (slobodno i ti probaj pa ćeš postati jedna od tih osoba! ;) )
Sastojci:
- 115 g kremastog maslaca Dennree
- 135 g šećera integralnog Alce Nero
- 1 veliko jaje
- 1 čajna žličica vanilije u prahu Sonnentor
- 125 g Crunchy maslaca od kikirikija
- 210 g brašno od pira integralno Garden
- 1/2 žličice sode bikarbone Garden
- 150 grama komadića mliječne čokolade Dennree
Priprema:
1.korak: Dva protvana obloži papirom za pečenje. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva.
2. korak: U velikoj zdjeli za miješanje umuti maslac i šećer električnom mješalicom dok ne postanu kremasti i sjedinjeni. Dodaj jaje i vaniliju te postepeno dodaj i maslac od kikirikija. Sve miješaj dok se ne sjedini.
3. korak: U smjesu dodaj brašno i sodu bikarbonu te lagano miješaj dok ne nastane mekano tijesto, a zatim umiješaj komadiće čokolade.
4. korak: Žlice tijesta za kekse razvaljaj lopaticom ili rukama i stavi na pripremljene protvane, ostavljajući mjesta da se kolačići rašire.
5. korak: Peci 12 minuta ili dok kolačići ne porumene. Pusti ih da odstoje 5 minuta prije nego što ih prebaciš na rešetku da se potpuno ohlade.
I to je sve - sada slijedi GUŠTANJE!