3 najukusnija slatka (među)obroka od neodoljivog kivija
Datum objave Utorak, 10 Svibanj 2022

3 najukusnija slatka (među)obroka od neodoljivog kivija

Kivi.. Ti mali plodovi punog okusa pohvaliti se mogu cijelim nizom hranjivih tvari kao što su vlakna, folna kiselina, bakar, kalij, antioksidansi, vitamin E i vitamin K. Uz to, kivi je jedan od najbogatijih izvora vitamina C. Vitamin C podržava imunološki sustav, a također doprinosi pravilnom rastu tkiva i obnavljanju tkiva kada je to potrebno. 100 grama kivija daje tijelu 93 mg vitamina C, što je prilično visoko. Da.. Malo čudno što ovo voće ne spada u kategoriju ‘Superhrana’. Iako ga mnogi ljudi odlučuju oguliti zbog njegove nejasne, pomalo ‘dlakave’ teksture, koža i sjemenke kivija potpuno su jestive! 


A ako još uvijek ne znaš što bi za današnji doručak, imamo idealnu preporuku za tebe! Jednostavno je - u klasični spoj grčkog jogurta s hrskavim granulama dodaj koji kivi - i savršenu fantaziju okusa doživi! 

1. Kivastičan doručak

Sastojci:

Sastojke poredaj kao na slici, ili po želji! 

2. Osvježenje na kvadrat

Priznaj! Da ti kažemo da zaklopiš oči i zamisliš 5 stvari koje te asociraju na tople dane koji su sve češći, ali i ljeto koje nam uskoro dolazi, jedna od stvari zasigurno bi bio prefini, osvježavajući i kremasti sladoled! Isprobaj ovaj i oduševi se:

Sastojci:

Priprema:

  1. Korak: Oguljeni kivi stavi u posudu i gnječi dok ne postane pire.
  2. Korak: U pire od kivija umiješaj 2 žlice Xylitol šećera, poklopi i stavi u hladnjak na 1 sat.
  3. Korak: Za to vrijeme u drugoj posudi umuti jaja dok ne postanu lagana i pjenasta. Postepeno dodaj ostatak Xylitol šećera i nastavi miješati dok se smjesa potpuno ne sjedini.
  4. Korak: Ulij vrhnje i sjedini smjesu.
  5. Korak: Nakon 1 sata hlađenja, kivi umiješaj u smjesu.
  6. Korak: Smjesu prebaci u posudu za zamrzavanje, dobro zatvori i stavi u zamrzivač 3-5 sati ili čak preko noći.

3. Kivi + cheese = Savršeni griz!

A, što kažeš da omiljenom mini cheesecakeu dodaš PREfini preljev od kivija i udvostručiš osvježenje? Probaj, tako je jednostavno, a tako neodoljivo!

Sastojci:

Priprema:

  1. Korak: Pomiješaj šećer i agar agar u prahu u maloj posudi s matchom. Dodaj nekoliko žlica vode i miješaj dok se šećer i agar ne otope.
  2. Korak: Smjesu ulij u tavu, dodaj vodu, limunov sok i sok kivija. Smjesu kuhaj na laganoj vatri uz neprestano miješanje. Pusti da krčka 1 minutu dok se agar potpuno ne otopi.
  3. Korak: Makni s vatre i ostavi da se ohladi 10ak minuta, zatim lagano izlij na vrh ukusnog cheesecakea.


Dobar tek!

Tvoj Garden TIM

Vezani proizvodi
Zagreb
Kivi BIO kg
47,95 kn | 6,36
500g
1kg
2kg
5kg
Zagreb
Limun BIO kg
27,90 kn | 3,70
500g
1kg
2kg
Zagreb
Jaja svježa BIO Ecor 6kom
24,50 kn | 3,25
Zagreb
Vrhnje za šlag svježe 32% BIO Andechser 200g
12,95 kn | 1,72
Zagreb
Jogurt grčki kremasti 10% BIO Andechser 200g
12,50 kn | 1,66
Agar agar bez glutena BIO Biovegan 30g
38,30 kn | 5,08
Xylitol brezin šećer Garden 500g
64,90 kn | 8,61
Matcha u prahu BIO BioLife 100g
138,00 kn | 18,32

Klub vjernih kupaca

Prijavom u klub vjernih kupaca ostvaruješ trajni popust od 5% do 13% koji vrijedi zauvijek!

PRIDRUŽI SE KLUBU