3 najukusnija slatka (među)obroka od neodoljivog kivija
Datum objave Utorak, 10 Svibanj 2022

3 najukusnija slatka (među)obroka od neodoljivog kivija

Kivi.. Ti mali plodovi punog okusa pohvaliti se mogu cijelim nizom hranjivih tvari kao što su vlakna, folna kiselina, bakar, kalij, antioksidansi, vitamin E i vitamin K. Uz to, kivi je jedan od najbogatijih izvora vitamina C. Vitamin C podržava imunološki sustav, a također doprinosi pravilnom rastu tkiva i obnavljanju tkiva kada je to potrebno. 100 grama kivija daje tijelu 93 mg vitamina C, što je prilično visoko. Da.. Malo čudno što ovo voće ne spada u kategoriju ‘Superhrana’. Iako ga mnogi ljudi odlučuju oguliti zbog njegove nejasne, pomalo ‘dlakave’ teksture, koža i sjemenke kivija potpuno su jestive! 


A ako još uvijek ne znaš što bi za današnji doručak, imamo idealnu preporuku za tebe! Jednostavno je - u klasični spoj grčkog jogurta s hrskavim granulama dodaj koji kivi - i savršenu fantaziju okusa doživi! 

1. Kivastičan doručak

Sastojci:

Sastojke poredaj kao na slici, ili po želji! 

2. Osvježenje na kvadrat

Priznaj! Da ti kažemo da zaklopiš oči i zamisliš 5 stvari koje te asociraju na tople dane koji su sve češći, ali i ljeto koje nam uskoro dolazi, jedna od stvari zasigurno bi bio prefini, osvježavajući i kremasti sladoled! Isprobaj ovaj i oduševi se:

Sastojci:

Priprema:

  1. Korak: Oguljeni kivi stavi u posudu i gnječi dok ne postane pire.
  2. Korak: U pire od kivija umiješaj 2 žlice Xylitol šećera, poklopi i stavi u hladnjak na 1 sat.
  3. Korak: Za to vrijeme u drugoj posudi umuti jaja dok ne postanu lagana i pjenasta. Postepeno dodaj ostatak Xylitol šećera i nastavi miješati dok se smjesa potpuno ne sjedini.
  4. Korak: Ulij vrhnje i sjedini smjesu.
  5. Korak: Nakon 1 sata hlađenja, kivi umiješaj u smjesu.
  6. Korak: Smjesu prebaci u posudu za zamrzavanje, dobro zatvori i stavi u zamrzivač 3-5 sati ili čak preko noći.

3. Kivi + cheese = Savršeni griz!

A, što kažeš da omiljenom mini cheesecakeu dodaš PREfini preljev od kivija i udvostručiš osvježenje? Probaj, tako je jednostavno, a tako neodoljivo!

Sastojci:

Priprema:

  1. Korak: Pomiješaj šećer i agar agar u prahu u maloj posudi s matchom. Dodaj nekoliko žlica vode i miješaj dok se šećer i agar ne otope.
  2. Korak: Smjesu ulij u tavu, dodaj vodu, limunov sok i sok kivija. Smjesu kuhaj na laganoj vatri uz neprestano miješanje. Pusti da krčka 1 minutu dok se agar potpuno ne otopi.
  3. Korak: Makni s vatre i ostavi da se ohladi 10ak minuta, zatim lagano izlij na vrh ukusnog cheesecakea.


Dobar tek!

Tvoj Garden TIM

Vezani proizvodi
Zagreb
Kivi BIO kg
Organsko
28,90 kn
500g
1kg
2kg
5kg
Zagreb
Limun BIO kg
Organsko
18,95 kn
500g
1kg
2kg
Zagreb
Jaja svježa BIO Ecor 6kom
OrganskoBez mliječnih proizvoda
24,50 kn
Zagreb
Vrhnje za šlag svježe 32% BIO Andechser 200g
OrganskoBez jaja
12,95 kn
Zagreb
Jogurt grčki kremasti 10% BIO Andechser 200g
Agar agar bez glutena BIO Biovegan 30g
OrganskoBez mliječnih proizvodaBez jajaBez glutena
34,50 kn
Xylitol brezin šećer Garden 500g
OrganskoBez mliječnih proizvodaBez jaja
64,90 kn
-20%
Matcha u prahu BIO BioLife 100g
OrganskoBez mliječnih proizvodaBez jaja
138,00 kn110,40 kn

Klub vjernih kupaca

Prijavom u klub vjernih kupaca ostvaruješ trajni popust od 5% do 13% koji vrijedi zauvijek!

PRIDRUŽI SE KLUBU