3 HIT recepta za najbolje domaće granole
Datum objave Petak, 09 Veljača 2024

3 HIT recepta za najbolje domaće granole

Dobrodošli u svijet očaravajućih okusa, hrskavih tekstura i energetskih eksplozija! 
Ako si umoran/na od dosadnih doručaka i žudiš za zdravom dozom energije koja će ti pružiti potreban poticaj, nisi sam/a. Upravo zato smo odlučili podijeliti s tobom ne jedan, već tri fantastična recepta za najbolje domaće granole koje će te osvojiti već na prvi zalogaj.

Granola, osim što je iznimno ukusna, prava je energetska bomba i odlična za sve koji traže dodatnu dozu snage tijekom dana. No, ova nevjerojatna poslastica nije samo za one koji žele uživati u slasnom obroku - idealna je i za one koji su na dijeti ili paze na unos glutena. Slijedeći naše recepte, možeš kontrolirati sastojke i prilagoditi ih svojim prehrambenim potrebama, a istovremeno uživati u neodoljivim okusima.

Čokoladna granola s trešnjama: Energetski eksplozivni užitak

Ovo nije samo običan recept - ovo je čokoladna eksplozija s dodatkom sočnih trešanja! S ovim štangicama, svaki zalogaj pruža savršen spoj hrskavosti, slatkoće i bogatstva hranjivih sastojaka. Prikladne za vegane i bez glutena, ove štangice će postati tvoj omiljeni saveznik u borbi protiv dosadnih i nezdravih grickalica.
Sastojci:
220 g Muesla zobenih s čokoladom BIO Bauckhof
25 g smeđeg šećera
20 g tamne čokolade u kapljicama
200 g trešanja
100 g omekšalog maslaca
2 banane
Upute:
Pomiješaj müsli, šećer i čokoladne kapljice u zdjeli. Očisti trešnje od koštica, nareži ih na male komadiće i umiješaj u smjesu.
Zagrij pećnicu na 190°C (gornji/donji grijač). Oguli banane i izmiksaj ih zajedno s maslacem (ili kokosovim uljem). Umiješaj smjesu u müsli.
Obloži pleh papirom za pečenje. Rukama oblikuj male štangice na plehu, otprilike 12x4 cm.
Peci štangice 25-35 minuta. Nakon toga, ostavi ih da se potpuno ohlade na rešetki.

Mediteranska čarolija: Granola s maslinama i sušenim rajčicama

Zamisli miris Mediterana dok uživaš u hrskavoj granoli s maslinama i sušenim rajčicama. Ova kombinacija tradicionalnih okusa pružit će ti osjećaj da se opuštaš na obali uz svaki zalogaj. Zobene pahuljice, bademi, sušene rajčice i masline stvaraju pravu festivalsku eksploziju okusa u tvojim ustima.
Ova granola ne samo da je bogata hranjivim sastojcima, već će ti pružiti energiju i osvježenje, čineći je idealnim izborom za sve koji žele dodatni poticaj tijekom dana.
Sastojci:
250 g zobenih pahuljica
50 g nasjeckanih badema
50 g nasjeckanih sušenih rajčica
30 g crnih maslina, narezanih na kolutiće
3 žlice maslinovog ulja
2 žlice meda ili agavinog sirupa
Prstohvat soli
Upute:
Pomiješaj zobene pahuljice, bademe, sušene rajčice i masline u velikoj zdjeli.
U manjoj zdjeli pomiješaj maslinovo ulje, med (ili agavin sirup) te dodaj prstohvat soli. Prelij ovu smjesu preko suhih sastojaka i dobro promiješaj.
Raširi smjesu ravnomjerno na lim za pečenje obložen papirom.
Peci u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 20-25 minuta ili dok granola ne postane zlatno smeđa. Povremeno promiješaj za ravnomjerno pečenje.
Ohladi granolu prije posluživanja i uživaj u ovoj mediteranskoj poslastici.

Egzotična voćna eksplozija: Granola s kokosom i sušenim voćem

Odmakni se od svakodnevnih okusa i probudi svoje nepce s egzotičnom voćnom granolom. Kokos, sušeni mango i banana čips čine ovu granolu pravim rajem za ljubitelje voćnih kombinacija. Svaki zalogaj donosi harmoniju slatkog, egzotičnog okusa i osvježavajuće hrskavosti.
Ova granola nije samo ukusna poslastica, već je i odličan način da uneseš raznovrsnost u svoju prehranu. S visokim udjelom vlakana i prirodnih šećera, ova egzotična granola pružit će ti dugotrajnu energiju i održati te sitim tijekom dana.
Sastojci:
200 g zobenih pahuljica
50 g kokosa
50 g sušenih mango kockica
30 g sušenih banana čipsa
50 g sušenih brusnica
3 žlice kokosovog ulja
2 žlice meda ili javorovog sirupa
Tamna čokolada po izboru
Upute:
Pomiješaj zobene pahuljice, kokos, sušeno mango, sušene borovnice i banana čips u zdjeli.
Zagrij kokosovo ulje i med (ili javorov sirup) u maloj tavi dok se ne otope i sjedine.
Prelij tekuću smjesu preko suhih sastojaka i dobro promiješaj.
Raširi smjesu ravnomjerno na lim za pečenje obložen papirom.
Peci u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 15-20 minuta ili dok granola ne postane zlatno smeđa.
Ohladi granolu prije posluživanja i uživaj u egzotičnom spoju okusa.
Prelij s čokoladom po želji.

Uz ove recepte, granola će postati nezaobilazan dio tvojeg jelovnika - kombinacija okusa, energije i hranjivih sastojaka stvara savršenu ravnotežu za tvoju zdravu prehranu!
A da ne tražiš okolo, baš sve sastojke možeš pronaći na našem webu i u našim poslovnicama!

Tvoj Garden Tim!

Klub vjernih kupaca

Prijavom u klub vjernih kupaca ostvaruješ trajni popust od 5% do 13% koji vrijedi zauvijek!

PRIDRUŽI SE KLUBU