Kada su u pitanju kolačići, naša filozofija je jednostavna: dodaj bezglutensku magiju, malo blagdanske radosti, i nezaobilazan otisak palca!
Bez dugih i kompliciranih recepata, samo čista čarolija u svakom zalogaju.
Ovi Neodoljivi Bezglutenski Kolačići su savršena kombinacija sreće i okusa - bez stresa!
Jesi li spremna/ spreman za božićnu poslasticu koja će oduševiti tvoje nepce?
Recept by: Kefirolicious!
Priprema
- 1Zagrij pećnicu na 175 °C. Tavu za pečenje obloži papirom za pečenje.
- 2U posudu srednje veličine dodaj kikiriki maslac, med i vaniliju u prahu. Sa špatulom dobro izmiješaj smjesu.
- 3Zatim dodaj bademovo brašno ili mljevene bademe, tapioku, sodu bikarbonu i sol u smjesu kikiriki maslaca. Sa špatulom sve dobro promiješaj. Ako smjesa postane pregusta za rad, možeš koristiti ruke. Tijesto bi trebalo imati gustu konzistenciju.
- 4Malom žlicom odvajaj tijesto, zatim ga oblikuj dlanovima u kuglice i stavljaj na tavu udaljene oko 5 cm jedna od druge.
- 5Nježno pritisni palac u sredinu svakog keksa i stavi otprilike ½ čajne žlice džema u sredinu. Izravnaj vrh džema i ponovi postupak sa svakim keksom.
- 6Recept bi trebao dati otprilike 20 keksa, a budući da se neće previše raširiti, svi bi trebali stati na standardnu tavu za pečenje.
- 7Peci ih u zagrijanoj pećnici 15 minuta, dok keksi ne postanu zlatno smeđi. Pusti ih da se ohlade 10-15 minuta, a zatim uživaj!
0Komentara
Proizvodi koje smo koristili