Dostupan
Proizvođač: Hug Your Life
(1)

Natural Sleep On kapsule Hug Your Life 30x445mg

-10%
62,91 kn | 8,35
69,90 kn | 9,28
U cijenu je uključen PDV (25%) Dostupan
Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 59,41 kn | 7,89
Besplatna dostava iznad 399kn | 52,96 € Rok dostave unutar 1-3 radnih dana
Besplatna dostava iznad 399kn | 52,96 € Rok dostave unutar 1-3 radnih dana
Opis proizvoda

Natural Sleep On je prirodni proizvod koji djeluje umirujuće i opuštajuće te omogućuje brže uspavljivanje i smanjenu učestalost buđenja tijekom noći.
Natural Sleep On je djelotvorna pomoć i u borbi s naglim promjenama vremenskih zona (tzv. jet lag) zahvaljujući melatoninu koji ublažava subjektivni osjećaj jet laga i regulaciju ciklusa sna.

Nesanica je najuobičajeniji poremećaj spavanja. Nesanica uključuje teškoće kod usnivanja, spavanja ili ponovnog usnivanja nakon ranog buđenja. Može biti privremena ili kronična. Nesanica danas muči sve veći broj osoba i može u velikoj mjeri utjecati na kvalitetu života.
Koliko sna je dovoljno varira od osobe do osobe, no većini je potrebno sedam do osam sati noću.
Najčešći uzroci nesanice su emocionalne  prirode kao što su stres, tjeskoba ili depresija, ali na san nepovoljno mogu utjecati i zdravstvene tegobe, loše navike spavanja te godine.
Dugoročno, nesanica može ostaviti brojne negativne posljedice na cjelokupno zdravlje čovjeka, a također može prouzročiti i trenutne tegobe poput umora, nervoze, razdražljivosti, otežane koncentracije i oslabljene energije.

Natural Sleep On namjenjen je osobama koje:

  • Imaju poteškoća s nesanicom uslijed rada u smjenama
  • Često se bude tijekom noći
  • Bude se prerano ujutro
  • Nakon spavanja su i dalje umorni
  • Imaju simptome nagle promjene vremenskih zona (tzv. jet lag)

Zemlja podrijetla: Hrvatska. Stavlja na tržište: Luminus d.o.o., Novačka ulica 281, HR - 10000 Zagreb. Uvjeti čuvanja: Na suhom i tamnom mjestu pri temperaturi do 25 °C. Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na proizvodu. 

Nutritivna tablica
Sastojci: U 1 kapsuli (dnevna doza):
L-triptofan 300 mg
Melatonin 1 mg
Vitamin B2 2,8 mg (200% PU*)
Vitamin B6 2,8 mg (200% PU*)
Vitamin B1 2,2 mg (200% PU*)
Vitamin B12 5,0 µg (200% PU*)

*PU – preporučeni dnevni unos

Melatonin je hormon kojeg prirodno proizvodi žlijezda epifiza. Često se naziva noćnim hormonom jer se intenzivno izlučuje u mraku. Dolaskom noći i smanjenjem svjetlosti naša epifiza reagira pojačanom proizvodnjom melatonina čija je uloga uvesti organizam u stanje sna. Izloženost jakom svjetlu noću ili slabom danju, može poremetiti sintezu melatonina. Kod nekih osoba, a pogotovo kod starijih osoba proizvodnja melatonina može biti smanjena što uzrokuje da osoba teško zaspi, često se budi i premalo sati provede spavajući. Podizanjem razine melatonina u organizmu u adekvatnoj dozi od 1mg prije odlaska na spavanje, pridonosimo smanjenju vremena potrebnog za usnivanje.

Melatonin može pomoći kod putovanja između nekoliko vremenskih zona ili ako je ritam budnosti i sna narušen čestim noćnim dežurstvima.

Triptofan je esencijalna aminokiselina koja se u organizmu ne može sintetizirati, stoga se u organizam mora unijeti ishranom ili putem dodataka prehrani. U metabolizmu sudjeluje u izgradnji proteina, ali i kao prekursor serotonina i melatonina, važnih neurotransmitera.

Posredstvom triptofan hidroksilaze nastaje 5-hidroksi-triptofan iz kojeg dalje nastaje serotonin. Serotonin ima umirujuće i opuštajuće djelovanje. Također ima ulogu u regulaciji sna jer je serotonin prekursor melatonina, hormona ključnog za ciklus sna.

Vitamini B skupine imaju važnu ulogu za rad mozga, djeluju sinergijski i doprinose normalnom funkcioniranju živčanog i imunološkog sustava, sudjeluju u prijenosu živčanih impulsa kroz organizam, poboljšavaju metabolizam, doprinose normalnoj psihološkoj funkciji, smanjenju umora i iscrpljenosti.Vitamini B2, B6, B12 – doprinose smanjenju umora i iscrpljenosti

Vitamini B1, B6, B12 – doprinose normalnoj psihološkoj funkciji

Melatonin – doprinosi skraćenju vremena potrebnog za padanje u san

Komentara 0
Komentiraj i ti, znaš da želiš!
Komentiraj i ocijeni ovaj proizvod :)
Email adresa neće biti objavljena

Klub vjernih kupaca

Prijavom u klub vjernih kupaca ostvaruješ trajni popust od 5% do 13% koji vrijedi zauvijek!

PRIDRUŽI SE KLUBU