Muffini od buče savršeni za složiti kod kuće čiji miris baš sve privuče!
Pomisli na toplo, mekano tijesto obogaćeno esencijom buče, s notama vanilije i cimeta koje se tope u ustima.
Savršeno za hladne jesenske dane uz šalicu toplog napitka.
Uživaj u pečenju!
Recept by: Gašper kuha!
Priprema
- 1Uključi pećnicu na 175 °C.
- 2U veliku zdjelu dodaj pire od bundeve, otopljeno kokosovo ulje, kokosov šećer i dobro promiješaj.
- 3Zatim dodaj pšenično brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, začine za medenjake, vaniliju u prahu, sol i sve dobro promiješaj.
- 4Kalupe (za muffine) obloži papirom, pa ih puni smjesom za muffine od bundeve.
- 5Zatim stavi kalupe u pećnicu na 20-ak minuta.
- 6Pečene muffine od bundeve potpuno ohladi.
- 7U srednje veliku zdjelu dodaj vegansko vrhnje za šlag od kokosa i umuti ga.
- 8Na kraju muffine od bundeve ukrasi šlagom od kokosa i dodacima po želji. Dodai štapiće cimeta, zvjezdasti anis i posuj ih mješavinom šećera i začina za medenjake.
- 9Muffine s bundevom drži u hladnjaku do nekoliko dana.
Savjeti:
- 1Priprema pirea od bundeve: Bundevu (hokkaido/buttermilk) oguli i nareži na kockice.
- 2Dodaj malo vode (1-2 cm) u posudu i prokuhaj.
- 3Stavi uložak za kuhanje na pari, narezanu bundevu i poklopi poklopcem.
- 4Bundevu kuhaj na pari oko 20 minuta.
- 5Kuhanu bundevu malo ohladi, stavi u multipraktik i dobro promiješaj.
- 6Trebao bi se dobiti kremasti, srednje gust pire od bundeve.
0Komentara
Proizvodi koje smo koristili