Mini pitice toliko slatke da ćeš ih htjeti jesti za doručak, ručak i večeru.
Uz karamelu, jabuke i cimet čine kombinaciju iz snova i saaavršen božićni kolačić.
Recept: Anja Geč
Priprema
TIJESTO:
- 1Otopi margarin i umijesi sve sastojke. Po potrebi dodaj masnoće.
- 2Oblikuj prema modelu u kojem ćeš peći tijesto. Pusti da se tijesto ohladi.
- 3Zatim peci 20-30 minuta (ovisno o debljini tijesta) na 180°C u zagrijanoj pećnici.
- 4Tijesto ne treba do kraja ispeći, jer ćeš ga ispeći s filom.
NADJEV:
- 1Jabuke naribaj i dobro ocijedi.
- 2Dodaj začine, sok i šećer te puni pečene rubove za desert od jabuka.
- 3Peci još 15-20 minuta.
DULCE DE LECHE:
- 1Pomiješaj sve sastojke i kuhaj dok ne zakipi i karamel se ne zgusne.
- 2Umjesto škroba možeš dodati i veću količinu šećera (jedna šalica) i napraviti puno slađi karamel koji će se sam zgusnuti u hladnjaku.
- 3Kuhanje karamele traje oko 20 minuta.
0Komentara
Proizvodi koje smo koristili

