Malo drugačija carbonara s povrćem i fusillima
Malo drugačija carbonara s povrćem i fusillima
Malo drugačija carbonara s povrćem i fusillima
Malo drugačija carbonara s povrćem i fusillima
  • Malo drugačija carbonara s povrćem i fusillima
  • Malo drugačija carbonara s povrćem i fusillima
  • Malo drugačija carbonara s povrćem i fusillima
  • Malo drugačija carbonara s povrćem i fusillima

Istinski užitak bez glutena! 
Oduševi svoje nepce s malo drugačijom carbonarom, bogatu okusom, bez glutena uz dodatak sočnog povrća i fusilla. Jednostavno, ukusno i bez kompromisa!

 

Recept by: Kefirolicious!

Priprema
  • 1Nareži tikvu na kockice oko 1 cm, a slaninu na trakice oko 2 cm.
  • 2Operi brokulu pa cvjetove odvoji od stabljike i njih nareži na manje cvjetove.
  • 3Mješavinu začina još dodatno usitni u mužaru.
  • 4Jaja (žumanjak i bjelanjak) izradi u zasebnoj zdjelici s vilicom i parmezanom.
  • 5U dublju tavu dodaj 1 jušnu žlicu maslinovog ulja i slaninu pa sve peci dok slanina ne postane prozirna. Dodaj češnjak, narezanu tikvu i narezane cvjetove brokule, malo posoli pa sve dobro izmiješaj. Zatim dodaj usitnjene začine pa opet sve dobro promiješaj, smanji jačinu plamena, dodaj vodu, jednu jušnu žlicu maslinovog ulja i poklopi. Tako poklopljeno, uz povremeno miješanje, kuhaj oko 10 minuta, dok tikva ne omekša.
  • 6U međuvremenu stavi kuhati lonac s vodom, dodaj sol pa pusti da zavrije. Zatim u proključalu vodu dodaj tjesteninu i kuhaj 10 minuta, uz miješanje. Kada je tjestenina kuhana, izdvoji 100 ml vode u kojoj se kuhala tjestenina, a tjesteninu procijedi.
  • 7Kada je tikva omekšala izvadi sve iz tave pa u istoj tavi dodaj vodu u kojoj se kuhala tjestenina i razmućena jaja s parmezanom pa sve dobro izmiješaj. U tavu dodaj tjesteninu, sve dobro promiješaj pa dodaj dvije jušne žlice maslinovog ulja, tikvu i brokulu. Opet sve izmiješaj i posoli po ukusu.
  • 8Posluži toplo uz naribani svježi parmezan.
0Komentara
Komentiraj i ti, znaš da želiš!
Komentiraj i ocijeni ovaj recept :)
Email adresa neće biti objavljena
Proizvodi koje smo koristili
samo osobno preuzimanje
Bundeva BIO kg
3,76
1kg
2kg
5kg
10kg
samo osobno preuzimanje
Brokula BIO kg
5,90
500g
1kg
2kg
5kg
2,80
2,99
2,80
samo osobno preuzimanje
Češnjak BIO kg
11,36
250g
500g
1kg
samo osobno preuzimanje
Jaja svježa BIO Ecor 6kom
3,99
samo osobno preuzimanje
Parmezan ribani BIO Antico 60g
4,16
(2)

Malo drugačija carbonara s povrćem i fusillima

Broj ljudi
Trajanje
30 - 60 min
Složenost
Jednostavno jelo
Malo drugačija carbonara s povrćem i fusillima
Malo drugačija carbonara s povrćem i fusillima
Malo drugačija carbonara s povrćem i fusillima
Malo drugačija carbonara s povrćem i fusillima
Sastojci
  • 250 g buče ili tikve
  • 4 jušne žlice maslinovog ulja
  • 115 grama pancete ili slanine narezane na tanke kockice
  • Sol prema ukusu
  • 1 veća glavica brokule
  • 100 ml vode
  • Mješavina začina – 1 čajna žlica sušenog timijana, 1 čajna žlica sušene kadulje, 1 čajna žlica sušenog mažurana
  • 400 grama tjestenine od heljdinog brašna – fusilli
  • Prstohvat soli za tjesteninu
  • 2 češnja češnjaka, sitno sjeckana ili naribana
  • 3 jaja
  • 100 ml vode u kojoj se kuhala tjestenina
  • 2 jušne žlice svježe ribanog parmezana
Proizvodi koje smo koristili
samo osobno preuzimanje
Bundeva BIO kg
3,76
1kg
2kg
5kg
10kg
samo osobno preuzimanje
Brokula BIO kg
5,90
500g
1kg
2kg
5kg
2,80
2,99
2,80
samo osobno preuzimanje
Češnjak BIO kg
11,36
250g
500g
1kg
samo osobno preuzimanje
Jaja svježa BIO Ecor 6kom
3,99
samo osobno preuzimanje
Parmezan ribani BIO Antico 60g
4,16

Klub vjernih kupaca

Prijavom u klub vjernih kupaca ostvarujete trajni popust od 5% do 13% koji vrijedi zauvijek!

PRIDRUŽITE SE KLUBU