Istinski užitak bez glutena!
Oduševi svoje nepce s malo drugačijom carbonarom, bogatu okusom, bez glutena uz dodatak sočnog povrća i fusilla. Jednostavno, ukusno i bez kompromisa!
Recept by: Kefirolicious!
Priprema
- 1Nareži tikvu na kockice oko 1 cm, a slaninu na trakice oko 2 cm.
- 2Operi brokulu pa cvjetove odvoji od stabljike i njih nareži na manje cvjetove.
- 3Mješavinu začina još dodatno usitni u mužaru.
- 4Jaja (žumanjak i bjelanjak) izradi u zasebnoj zdjelici s vilicom i parmezanom.
- 5U dublju tavu dodaj 1 jušnu žlicu maslinovog ulja i slaninu pa sve peci dok slanina ne postane prozirna. Dodaj češnjak, narezanu tikvu i narezane cvjetove brokule, malo posoli pa sve dobro izmiješaj. Zatim dodaj usitnjene začine pa opet sve dobro promiješaj, smanji jačinu plamena, dodaj vodu, jednu jušnu žlicu maslinovog ulja i poklopi. Tako poklopljeno, uz povremeno miješanje, kuhaj oko 10 minuta, dok tikva ne omekša.
- 6U međuvremenu stavi kuhati lonac s vodom, dodaj sol pa pusti da zavrije. Zatim u proključalu vodu dodaj tjesteninu i kuhaj 10 minuta, uz miješanje. Kada je tjestenina kuhana, izdvoji 100 ml vode u kojoj se kuhala tjestenina, a tjesteninu procijedi.
- 7Kada je tikva omekšala izvadi sve iz tave pa u istoj tavi dodaj vodu u kojoj se kuhala tjestenina i razmućena jaja s parmezanom pa sve dobro izmiješaj. U tavu dodaj tjesteninu, sve dobro promiješaj pa dodaj dvije jušne žlice maslinovog ulja, tikvu i brokulu. Opet sve izmiješaj i posoli po ukusu.
- 8Posluži toplo uz naribani svježi parmezan.
0Komentara
Proizvodi koje smo koristili