Lisnati tart sa šparogama
Lisnati tart sa šparogama
  • Lisnati tart sa šparogama
  • Lisnati tart sa šparogama

Probajte ovaj jako ukusan, slani, lisnati tart s nama omiljenim povrćem, ŠPAROGAMA!

Prepun je finih ljetnih namirnica. Kombinacija raznih okusa i tekstura koja nikog neće ostaviti ravnodušnim.

 

Recept: Anja Geč

Priprema
Priprema šparoga
  • 1Očistite i uklonite drvenaste dijelove šparoga, te ih prerežite na pola
  • 2Podlijte ih uljem.
  • 3Pecite 40 min na 180 C u zagrijanoj pećnici.
  • 4Nakon 25 minuta pomiješajte šparoge, dodajte još malo ulja ako su presuhe i pecite još 15 minuta.
Priprema skute:
  • 1Skuhajte 1,5 litre mlijeka od soje.
  • 2Kada zavrije, ulijte u vatrostalnu posudu i pomiješajte s 1 dcl limunovog soka.
  • 3Posolite i popaprite.
  • 4Uzavrelo mlijeko odmah će se razdvojiti na sirnu masu i tekućinu.
  • 5Procijedite i ostavite najmanje još pola sata u cjedilu da se dobro ocijedi.
  • 6Kad se svježi sir ohladi, dodajte jedan paket sojinog krem sira, zatim dodajte vlasac, peršin, sol i papar po ukusu. Ostale sastojke tijekom pripreme čuvajte u hladnjaku.
Priprema domaćeg veganskog parmezana:
  • 1Sameljite
  • 2Pričekajte da završite s ostalim.
Priprema lisnatog tijesta:
  • 1Stavite jedan kolut lisnatog tijesta na papir za pečenje na lim.
  • 2Preklopite svaki rub za oko 1 centimetar i pritisnite vilicom zajedno s donjim slojem lisnatog tijesta.
  • 3Po želji pomiješajte nekoliko žlica sojinog mlijeka i kurkumom.
  • 4Sredinu nekoliko puta probušite vilicom da tijekom pečenja ne nabubri.
  • 5Pecite 20 minuta na 200 stupnjeva u zagrijanoj pećnici.
  • 6Izvadite iz pećnice i pričekajte da se malo ohladi.
  • 7Lisnato tijesto narežite na komade.
  • 8Svaki komad premažite sojinom skutom, pospite domaćim parmezanom i prekrijte prženim šparogama.
Za kraj:
  • 1Pospite tart preostalim sastojcima i poslužite.
OPCIJE ZAMJENE:
  • 1Ako želimo pojednostaviti recept, sojinu skutu iz sojinog mlijeka možemo zamijeniti usitnjenim tofuom.
  • 2Usitnjeni tofu možete koristiti i bez sojinog krem sira.
  • 3Također možemo koristiti samo kupljeni ili domaći parmezan, a šparoge zamijeniti za bilo koje proljetno ili ljetno povrće.
0Komentara
Komentiraj i ti, znaš da želiš!
Komentiraj i ocijeni ovaj recept :)
Email adresa neće biti objavljena
Proizvodi koje smo koristili
samo Zagreb
Šparoge BIO kg
21,40
2,69
samo Zagreb
Peršin svježi BIO 50g
2,51
5,11
1,81
4,98
samo Zagreb
Rukola BIO 80g
2,66
1,92
4,34
(1)

Lisnati tart sa šparogama

Broj ljudi
Trajanje
> 2h
Složenost
Srednje teško jelo
Lisnati tart sa šparogama
Lisnati tart sa šparogama
Sastojci
Za šparoge:
  • 500g šparoga
  • Maslinovo ulje
Za skutu:
  • 1,5 l mlijeka od soje
  • 100 ml limunovog soka
  • Sol i papar
  • 1 pakiranje sojinog kremastog sira (170g)
  • Vlasac, peršin
Za domaći veganski parmezan
  • 50 g indijskih oraščića
  • 50 g suncokretovih sjemenki
  • 1 žličica senfa
  • 2 žlice kvasca u pahuljicama
  • Sol i papar
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • 1 žličica suhog peršina
Za kraj:
  • 1 šaka nasjeckanih pistacija
  • 1 šaka rukole
  • Malo naribanog parmezana Violife.
Proizvodi koje smo koristili
samo Zagreb
Šparoge BIO kg
21,40
2,69
samo Zagreb
Peršin svježi BIO 50g
2,51
5,11
1,81
4,98
samo Zagreb
Rukola BIO 80g
2,66
1,92
4,34

Klub vjernih kupaca

Prijavom u klub vjernih kupaca ostvaruješ trajni popust od 5% do 13% koji vrijedi zauvijek!

PRIDRUŽI SE KLUBU