Probajte ovaj jako ukusan, slani, lisnati tart s nama omiljenim povrćem, ŠPAROGAMA!
Prepun je finih ljetnih namirnica. Kombinacija raznih okusa i tekstura koja nikog neće ostaviti ravnodušnim.
Recept: Anja Geč
Priprema
Priprema šparoga
- 1Očistite i uklonite drvenaste dijelove šparoga, te ih prerežite na pola
- 2Podlijte ih uljem.
- 3Pecite 40 min na 180 C u zagrijanoj pećnici.
- 4Nakon 25 minuta pomiješajte šparoge, dodajte još malo ulja ako su presuhe i pecite još 15 minuta.
Priprema skute:
- 1Skuhajte 1,5 litre mlijeka od soje.
- 2Kada zavrije, ulijte u vatrostalnu posudu i pomiješajte s 1 dcl limunovog soka.
- 3Posolite i popaprite.
- 4Uzavrelo mlijeko odmah će se razdvojiti na sirnu masu i tekućinu.
- 5Procijedite i ostavite najmanje još pola sata u cjedilu da se dobro ocijedi.
- 6Kad se svježi sir ohladi, dodajte jedan paket sojinog krem sira, zatim dodajte vlasac, peršin, sol i papar po ukusu. Ostale sastojke tijekom pripreme čuvajte u hladnjaku.
Priprema domaćeg veganskog parmezana:
- 1Sameljite
- 2Pričekajte da završite s ostalim.
Priprema lisnatog tijesta:
- 1Stavite jedan kolut lisnatog tijesta na papir za pečenje na lim.
- 2Preklopite svaki rub za oko 1 centimetar i pritisnite vilicom zajedno s donjim slojem lisnatog tijesta.
- 3Po želji pomiješajte nekoliko žlica sojinog mlijeka i kurkumom.
- 4Sredinu nekoliko puta probušite vilicom da tijekom pečenja ne nabubri.
- 5Pecite 20 minuta na 200 stupnjeva u zagrijanoj pećnici.
- 6Izvadite iz pećnice i pričekajte da se malo ohladi.
- 7Lisnato tijesto narežite na komade.
- 8Svaki komad premažite sojinom skutom, pospite domaćim parmezanom i prekrijte prženim šparogama.
Za kraj:
- 1Pospite tart preostalim sastojcima i poslužite.
OPCIJE ZAMJENE:
- 1Ako želimo pojednostaviti recept, sojinu skutu iz sojinog mlijeka možemo zamijeniti usitnjenim tofuom.
- 2Usitnjeni tofu možete koristiti i bez sojinog krem sira.
- 3Također možemo koristiti samo kupljeni ili domaći parmezan, a šparoge zamijeniti za bilo koje proljetno ili ljetno povrće.
0Komentara
Proizvodi koje smo koristili